tisdag 10 februari 2015

Timjanmarinerad kyckling

Skulle egentligen haft tjejträff hemma i söndags och bjudit på lite ceasarsallad. Men tyvärr blev den inställd så min förberedda kyckling fick bli söndagens kvällsmat istället. Gjorde enligt ett recept som lillasyster gjort.

Marinad:
1½ dl olivolja
¾ dl tamari soya
2 tsk timjan
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Häll marinaden över kycklingen och lägg i en påse. Låt marineras några timmar (eller ett dygn som det blev för mig). Vänd påsen några gånger.

Stek kycklingen i smör så den får lite stekytan.

Blanda ihop lite vatten, soya, salt, peppar och timjan i en ugnsform. Lägg i fileerna och stick i en termometer i den tjockaste biten. Klicka ut ordentligt med smör på kycklingen.

Tillaga i ugnen 150 grader tills köttet får en temp på 67 grader, tar ca 60min. vänd fileerna efter halva tiden. Ös på med vätska flera gånger under tiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar