måndag 18 januari 2016

Kalkongratäng med ädelost

Ännu ett lyckat experiment!

Har en massa kalkonfileer liggandes i kylen och ett par bitar ädelost i kylen så jag testade att göra min god lövbiffsgratäng med ädelost med kalkon istället för ädelost. Det blev kanongott, precis lika gott som med lövbiff.


400g strimlad kalkon
2msk tamari soya
1msk kalvfond
1 vitlöksklyfta
1 purjolök, strimlad
100g champinjoner, i fyra delar
1 röd paprika
Smör

Sås:
3-4dl kokosgrädde
100-150g ädelost (beroende på hur mkt ädelostsmak man vill ha)
1 tsk timjan
0,5tsk svartpeppar
1 tsk tamari soya

Lägg köttet i en bunke tillsammans med soya, fond och vitlök och låt marinera en stund

Fräs purjolök, paprika och champinjoner i smör. Lägg hälften i en ugnsform, lägg köttet ovanpå.

Koka upp grädde och ädelost. Krydda med timjan, soya och peppar. Hälls såsen över köttet. Fördela resterande grönsaker ovanpå.

Gratinera i ugnen ca 15minuter, 225 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar