Har en massa kalkonfileer liggandes i kylen och ett par bitar ädelost i kylen så jag testade att göra min god lövbiffsgratäng med ädelost med kalkon istället för ädelost. Det blev kanongott, precis lika gott som med lövbiff.
400g strimlad kalkon
2msk tamari soya1msk kalvfond
1 vitlöksklyfta
1 purjolök, strimlad
100g champinjoner, i fyra delar
1 röd paprika
Smör
Sås:
3-4dl kokosgrädde100-150g ädelost (beroende på hur mkt ädelostsmak man vill ha)
1 tsk timjan
0,5tsk svartpeppar
1 tsk tamari soya
Lägg köttet i en bunke tillsammans med soya, fond och vitlök
och låt marinera en stund
Fräs purjolök, paprika och champinjoner i smör. Lägg hälften
i en ugnsform, lägg köttet ovanpå.
Koka upp grädde och ädelost. Krydda med timjan, soya och
peppar. Hälls såsen över köttet. Fördela resterande grönsaker ovanpå.
Gratinera i ugnen ca 15minuter, 225 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar