lördag 9 januari 2016

Veckans paj

Denna godingen gjorde jag i veckan. Med oreganokryddad finsalami och "finost". Behövdes inte någon ytterligare kryddning på detta.
Pajskal:
2½ dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk havssalt
40 g smör
1 ägg
Fyllning:
150g oreganokryddad salami
100g champagneost (Falbygdens)
100g whiskeyost (Steffo Ardberg)
6 cocktailtomater

Äggstanning:
4 ägg
2dl grädde
Salt
Svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen
Tryck ut i en pajform. Ett tips är att lägga plastfolie ovanpå så går det enkelt att trycka ut fint och jämnt. Nagga med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter,200grader, tills det fått lite färg
Lägg i salamin och strö över osten.
Vispa ihop ägg och grädde och smaksätt med salt och peppar. 
Häll äggblandningen över osten. 
Halvera tomaterna och garnera pajen. 
Gratinera ca 30 minuter i 200 grader i mitten av ugnen till pajen fått fin färg och stanningen stelnat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar