fredag 8 november 2013

Baguetter med medelhavssmak

I veckan fick jag en receptbok med LCHF-bröd av min lillasyster. Igår satte jag igång med att börja beta av recept:) Först ut blev ”Baguetter med medelhavssmak”. Baguetterna blev toppengoda och var dessutom snabba och lätta att baka! Skitgott med kryddorna oregano och timjan.


2 stora baguetter eller 4 små
Ingredienser:
4 ägg
100g fetaost
1½dl mandelmjöl
2msk fiberhusk
2 msk fiberhusk
2 msk torkad oregano
1 msk torkad timjan
1½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 190 grader. Vispa äggen till en luftig smet i en bunken, ca 3 minuter med elvisp. Mosa fetaosten med en gaffel och tillsätt den.

Rör ihop resten av ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.

Forma 2 till 4 baguetter, gärna med blöta händer om smeten är kladdig. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda baguetterna i ugnen tills de har fått fin färg, i ca 30 minuter för stora och 20-25min för små. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar