Lövbiffsgratäng med ädelost
400 g lövbiff, strimlad
2 msk Tamari soja
1 msk kalvfond, konc.
1 vitlöksklyfta, riven
1 purjolök, strimlad
250 g champinjoner, i fyra delar
1 röd paprika, skivad
1 msk smör
Sås:
1dl smetana (eller creme fraiche, Smetana är en fetare variant)
1½ dl kokosgrädde (eller ”vanlig” grädde om man föredrar det)
100 g ädelost
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 tsk soja
Sätt ugnen på 225 grader.
Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg hälften i en smord ugnssäker form. Fördela kött och marinad ovanpå.
Koka upp smetana, kokosgrädde och ädelost. Krydda med timjan, soja och svartpeppar.
Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå, tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter.
Servera med valfritt tillbehör!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar