måndag 25 november 2013

Fisk och skaldjurssoppa med saffran

I går gjorde jag min absoluta favoritsoppa. Detta är en riktigt lysig soppa! Gjorde lite små justeringar från originalreceptet. Som många andra rätter innehåller den normalt sätt vanlig grädde och creme fraiche, Jag bytte ut mot kokosgrädde och det blev precis lika gott, och snällare mot magen:) Till soppan åt vi zucchinibaguetter, recept även på dessa kommer snart!


Fisk och skaldjurssoppa med saffran
400g torskfile
300g laxfile
200g räkor
150g kräftstjärtar
10st champinjoner
½ purjolök
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpure
1 tsk timjan
1 tsk basilica
1 tsk salt
2 ½ dl vitt vin
1 msk lantbuljong (eller 1 tärning buljong)
4 dl kokosgrädde
1 dl vatten
1 pkt saffran

Strimla purjolöken och hacka löken och fräs ihop ett par minuter. Tillsätt tomatpure, kryddor och pressad vitlök och låt fräsa ihop.

Tillsätt vin och buljong och låt koka ett par minuter

Tillsatt grädde, vatten, champinjoner och saffran och låt sjuda ca 15 minuter.

Skär fisken i bitar och lägg i grytan, låt sjuda ca 7 minuter tills fisken blivit fast.

Tillsätt räkor och kräftstjärtar och koka upp.

Servera direkt med ett gott bröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar