onsdag 20 november 2013

Brytbröd med parmesan

Den som är ute efter recept på LCHF-bröd har definitivt kommit rätt!
Detta brytbrödet som jag gjorde till pajen i fredags får 5 stjärnor av 5! Ett riktig saftigt och gott bröd. Alla runt bordet tyckte om det.

Brytbröd med parmesan
11bitar
8 stora eller 10 små ägg
1dl vatten
½ dl olivolja
2dl finriven parmesanost
½ dl kokosnötsmjöl
2½ dl mandelmjöl
1dl sesamfrön
3msk fiberhusk
2 tsk bakpuler
Ägg till pensling
allmofrön att strö över

Sätt ugnen på 190 grader. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, ca 3 minuter.  Tillsätt vatten  samt olja och blanda väl. Rör ner parmesanosten.

Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten. Låt smeten stå ca 10 minuter.

Klä en springform (ca 21cm i diameter) med bakplåtspapper (alternativt klä bara botten och smöra och bröa kanterna med pofiber.) Dela smeten i 11 bitar och rulla till bollar. Lägg dem i formen. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. 

Grädda i ugnen ca 30-40 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar