Detta brytbrödet som jag gjorde till pajen i fredags får 5 stjärnor av 5! Ett riktig saftigt och gott bröd. Alla runt bordet tyckte om det.
Brytbröd med parmesan
11bitar
8 stora eller 10 små ägg
1dl vatten
½ dl olivolja
2dl finriven parmesanost
½ dl kokosnötsmjöl
2½ dl mandelmjöl
1dl sesamfrön
3msk fiberhusk
2 tsk bakpuler
Ägg till pensling
allmofrön att strö över
Sätt ugnen på 190 grader. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, ca 3 minuter. Tillsätt vatten samt olja och blanda väl. Rör ner parmesanosten.
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten. Låt smeten stå ca 10 minuter.
Klä en springform (ca 21cm i diameter) med bakplåtspapper (alternativt klä bara botten och smöra och bröa kanterna med pofiber.) Dela smeten i 11 bitar och rulla till bollar. Lägg dem i formen. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
Grädda i ugnen ca 30-40 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar