onsdag 30 april 2014

Inte träna ben

Blev ett eget pass på Ibex idag. Med fokus på att inte träna ben (för dom är trötta).

Först

1000m rodd

Sen

21-15-9
HandstandPushups
GHD Situps
Ca: 9min

Sen

7 varv av
KB Swing 20kg
Back Extension
Ca:7min

Fylld baconlindad kyckling

En av Erlendurs absoluta favoriträtter. Och min också för den delen
Man bara bankar ut kycklingfilen med en kötthammare. Brer på något gott, denna gången hade jag Cantadou med vitlök och örter. Vik ihop och linda några skivor bacon runt. Sen steker man lite runt om och så in i ugnen i ca 20 minuter. Jag tycker det blir bäst med kötttermometer, då ska den upp till ca 72 grader. Är också perfekt att grilla!

Tillbehör den här gången blev en sallad med fetaost och lite bearnaisesås.

Snickerskulor

I helgen gjorde jag snickerskulor som jag skulle ha med mig på linnemarschen. Receptet är samma som snickerskakor jag bakat tidigare fast jag rullade dom i choklad istället för att ha chokladen på toppen och botten.

Rullade sedan in kulorna i folie eftersom det var en väldigt varm helg. De var perfekta att ha med sig som energitillskott på den långa löpturen och även till fikat på söndagens vandring!
Recept:
Knappt 100g mörk choklad (jag hade 90%ig som jag sötade med stevia strö)
1-2dl jordnötssmör
½-1dl jordnötter
1dl kokos
3msk Ica Stevia sötströ

Värm jordnötsmör, jordnötter, kokos och sötströ i en gryta. Gör sedan små bollar och rulla dem i choklad. Ställ in dom i frysen!

tisdag 29 april 2014

Knallens träningstävling 5km

Idag när jag kom till knallens intervallträning så var det tydligen 5km träningstävling med tidtagning som stod på agendan. Inte riktigt vad jag hade tänkt eller förberett mig för... Roddintervaller och knäböj igår och pulsspinning i morse...

Men det gick bra ändå! 20min och 12sek sprang jag på. Har inte tagit tiden på 5km tidigare så hade inget mål eller något att jämföra med. (Om man inte räknar första 5 på midnattsloppet sprang jag på på 19min och 32 sek.)

Sprang även dit och hem så det blev 8km färdsträcka.

Linnemarschen 2014

Vilken härlig helg det har varit. Linnemarschen bägge dagarna, av lite olika kaliber:)


På lördagen sprang jag ihop med en grupp knallar den långa Linnemarschen på 42km. Vi (eller rättare sagt de) hade som uppgift att kolla så att allt var tillräckligt snitslat. Jag sprang med gruppen de första två milen, det blev mycket stanna och gå och springa väldigt långsamt eftersom banan skulle fixas etc.. Jag måste säga att jag tycker att det är lite jobbigt att stanna, gå, stanna, gå... Benen blir tunga och sega då, tycker att det är lättare att bara mata på i mitt tempo. Så efter ett par mil drog jag iväg själv. Inte i något rasande tempo men jag matade på. Stannade dock n¨n gång och fikade och njöt av den vackra naturen och vädret. Linnemarschen kan nog vara något av den finaste naturupplevelse jag varit med om. Än en gång inser man vilken vacker stad man bor i! Jag sprang vilse några gånger, så blir det när man tänker på annat än kollar efter snitslar... Så totalsträckan blev 44,5km. Jag var ute i nästan 5 timmar men de sista två milen gick på under 2 timmar. Snabbast gick det de sista 5, får alltid sån energi när jag närmar mig mitt mål!

Formen och kroppen kändes bra även om jag hade lite skav, blåsor och ont i benhinnorna. Men vad annars kan man räkna med? Dagen efter hade jag även lite ont i ena foten men det har gått över nu.


På söndagen sedan var det dags igen.

Hela familjen, Cillen, svåger, svägerska och kusiner gick barnens variant ”Adventure Walk”. En 6km lång vandring uppför Rya Åsar med massa stationer. En helt supermysig promenad som tog oss över 3 timmar med alla aktiviteter och fika.

Jag hade förberett väl med picniclådor till hela familjen. Inget ont i kakor och bullar men den här nyttigare varianten slår det mesta!






Dagens pass nr 1: Spinning+core

En skön start på dagen. Först ut en halvtimma med Cillen i det fina vårvädret. Sen iväg till Onyx. Där blev det först lite träning av mage/rygg: 4 varv av 20 situps 20 extensions 20 legs lower 30sek plankan. Hann inte mer än så innan det var dags för 45 minuter Spinning Swirl.

Tanken är att köra två pass idag. Knallens intervaller står på tur i eftermiddag!

måndag 28 april 2014

Crossfit på egen hand

Var själv med Mini på eftermiddagen idag så hade inte möjlighet att gå på pass. Men Thelma älskar att vara i boxen så vi åkte ner nu på kvällen och så körde jag själv.

WOD 1:
10 rounds for time
250m row
15 pushups
Rest 30 seconds between
Time: 19,25min

WOD 2:
EMOTM 10 min
3 Power Clean
(2x35kg 2x37,5kg 2x40kg 2x 42,5kg 2x45kg)

WOD 3:
Back Squat 
3-3-3-3-3-3
(2x50kg 2x55kg 2x60kg)

fredag 25 april 2014

Rådjursgryta

Gjorde en rådjursgryta i veckan som blev ja helt fantastiskt god. Gjorde den helt på fri hand på vad som fanns hemma, oftast blir det godast så!


600g rådjursfile (eller grytbitar men då ska det kanske koka lite längre, fungerar givetvis med annat kött också)
1½ dl torkade trattkantareller
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpure
1msk soya
1 msk viltfond
2dl rött vin
1 liter vatten
3st lagerblad
1 tsk kanel
Salt
Peppar
Timjan
Redning

Dela filen i små bitar. Salta och peppra köttet. Stek i smör eller olivolja i en stekpanna eller teflonbelagd gryta. Tillsätt trattkantarellerna, hackad lök, tomatpure, soya och viltfond. Fräs ihop lite. Tillsätt rött vin och några deciliter vatten. Krydda med kanel och timjan. Pudra på lite redning. Låt småkoka 40 minuter. Häll på mer vatten efter hand. 

Servera sedan med förslagsvis blomkålsmos. Lätt som en plätt. Ta ett blomkålshuvud och dela det i buketter. Lägg i lättsaltat vatten och låt koka upp. (låt inte blomkålen koka för länge för då blir moset pure, blomkålen ska va lite hård)Ta av från plattan och stavmixa ihop med smör, salt, peppar och muskotnöt. 


Återhämtning innan Linnemarschen




I morgon ska jag ut och springa linnemarschen. Tar jag mig runt blir det mitt längsta pass, 42km mäter banan, precis som ett maraton.

Så för att var pigg och fräsch i morgon så vilade jag helt igår och i morse tog jag och Cillen är lugn, njutningsbar joggingrunda i skogen. 5km i 5:40 tempo. Balsam för själen.  

torsdag 24 april 2014

Räksmörgås

Ja men den här kvällsmaten blev helt ok.

Per smörgås
½ burk handskalade lyxräkor
1 kokt ekologiskt ägg
Hemmagjord majonnäs RECEPT
Lite sallad
½ Micromacka

RECEPT Micromacka
2 ägg
1 msk fiberhusk
1,5 msk kokosmjöl
1 msk kokosfett
Lite salt
Smält kokosfettet och vispa ihop med äggen med en gaffel. Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggen. Häll ut på en tallrik. Mikra i 2 minuter på högsta värmen!


Lite vila och lite spinning

Ingen superintressant träningsrapport direkt...

Igår fick jag mig en välbehövlig vilodag. I morse blev det spinning med lite styrka innan.

tisdag 22 april 2014

Och så lite crossfit

Igår var jag inte alls sugen på att träna, vilket är väldigt ovanligt. Men så skulle Erlendur ner till Ibex och träna och Thelma älskar ju det stället. Vi kom lagom ner till 18.00 passet skulle börja så jag hakade på det. Vilket var bra för jag vill inte tappa crossfitträningen helt nu trots att fokus ligger på löpning.

Efter uppvärmningen var det styrkedel med backsquat, 6 set med 2 lyft. 45-45-55-55-55-55kg

Dagens wod sedan justerade jag lite då jag ville vila mina ben

WOD
50 GHD situps (skulle eg varit 200 double unders)
100 push ups
80 extensions
60 powerclean 35kg
40 boxhopp
Time cap: 20 min

Jag hann till 45st powerclean innan tiden var ute. 


Påskhelgens löpning

33km på påskafton!
På påskafton var vi ett litet gäng löpare som planerat för långpass från kransmossen ut till Äspered och Dalsjöfors och tillbaka. VILKEN HÄRLIG TUR! Själva turen i sig var så vacker och mysig, många höjdmeter med fantastiska utsikter, genom bonngårdar, genom skogar... Ja ni förstår! Vädret bjöd på strålande sol och sällskapet var ett gäng glada, roliga och pratglada löpare. Hela sträckan blev 33km, i tog en del pauser, en lång paus efter 22km där Erlendur mötte upp och lämnade Cillen som fick hänga med sista 11km. Cillen som varit seg i löpträningen tyckte det va jättekul att springa i grupp och pinnade på som bara den trots värmen. Tempot var behagligt och anpassades efter alla, ble ett snitttempo på 5:27min/km och turen tog exakt 3 timmar exkl pauser.

18km med snabba gruppen!
Dagen efter vår långa tur kände jag mig oväntat fräsch i kroppen så då kunde jag inte motstå att hänga på knallens långpass. Var dessutom stursk och hoppade på snabba gruppen. Det blev tufft! Men ibland är det jäkligt skönt att verkligen få kämpa och pressa sig, bra för psyket! Tempot blev inte så högt som det brukar vara i den gruppen, snitt 5:24min/km men det var en mkt kuperade tur med mkt uppför. Även denna tur var jäkligt härlig, strålande sol och gott sällskap!

Intervaller fii fan....

Intervallträning kan ju vara kul och lätt, och ibland tungt och kämpigt... Idag var det det sistnämnda... Lördagens och söndagens dryga fem mil och gårdagens crossfitpass (knäböj...) kändes i benen. Men jag tog mig igenom passet och det kändes gött efteråt!

Dagens intervallträning: 6-5-5-6-5 (minuters intervaller) med 1 minuts gå/joggvila mellan intervallerna. Kände ganska snabbt att idag fick målet vara att hålla tempot under 4:30min/km, det var kämpigt nog. Lyckades iallafall, intervallerna blev mellan 4:18-4:30/min, snitt 4:25. Intervallerna blev totalt 6,2km exkl vilan.

Joggade till träningen med Cillen 3km och så joggade jag hem och så var det 1,5km till och från trollstigen där vi körde intervaller. Så totalt blev det 9km färdsträcka. 

15km totalt, bra jobbat Michi!

Colting

Ibland har han bara så rätt. Inte alltid men ofta. De senaste två blogginläggen är klockrena!

http://coltingblogg.com/2014/04/22/jag-har-ortorexi-ett-rop-pa-hjalp/
http://coltingblogg.com/2014/04/21/om-ortorexi-och-fredagsmys/


För övrigt så har jag haft underbara träningspass i påskhelgen. Inlägg om dessa kommer!

torsdag 17 april 2014

Säljes: Garmin Forerunner 110

Då jag köpt en ny löparklocka tänker jag sälja denna kära vän. Toppenskick. Ganska exakt ett år gammal. Säljes i kartong och med kvitto. Nypris 1495:- säljes för 700:-
  
Användarvänlig träningsklocka med GPS som håller reda på puls, distans, kaloriförbrukning och hastighet. Design: Dammodell.
  • Träningsklocka med GPS
  • Håller kolll på puls, avstånd, kaloriförbrukning och hastighet
  • Dammodell med hjärtfrekvensmätare




Golunch

Köttfärsröra med parmesan och stekta champinjoner

Återhämtning

Igår skulle jag vilat men Cillen behövde rastas så det blev en liten joggingtur. 7km i 5:40 tempo vilket tog knappt 40min .

Idag blir det vila för hela slanten!

tisdag 15 april 2014

Älgfärsröra med parmesan

Jag skrev ner ett snarlikt recept för ett litet tag sen men detta var så sjukligt gott och det måste momoreras igen. Gjorde en köttfärsröra igår på det som fanns hemma, vilket var typ ingenting… Åt röran helt enkelt med smörstekta champinjoner. Skålarna var när vi var klara helt länsade. Även Thelma åt med god aptit!


Ingredienser:
500g älgfärs

1 vitlöksklyfta

3 msk tomatpure

1 msk viltfond

2 tsk sambal oelek

Lökpulver

Salt

Peppar

Timjan

1-2dl vatten

Ev. redning (LCHFredningen Redix)

1dl riven parmesan



Stek köttfärsen tillsammans med vitlök. Tillsätt tomatpure, fond, sambal oelek, kryddor och vatten. Pudra på lite redning. Låt stå och småkokoa till vätskan absorberats. Ca 15minuter. Strö över riven parmesan och servera!



Styrka + spinning


Det var med ganska trötta benen jag trampade mig igenom dagens spinningpass. Hann kör lite styrka innan passet också. 50 push ups, 100 back extension, 100 legs lower och 100 situps.

måndag 14 april 2014

Träningen fredag-lördag

För mitt eget minne så kommer här en liten uppdatering för fredagens och lördagens träning (det är alltid bra att kika på hur man tränat inför lopp tex när man planerar träning inför kommande).

Fredag
Sprang ner till Ibex med Cillen. Efter att ha sprungit på en tung gräsig golfbana med kayanoskor kändes det fjäderlätt att spring på barmark i racerskor... Så det gick snabbt. 5km på 23 minuter =4:36 tempo. Sedan var det dags för TEAM med Jempa. Vilket var evigheter sedan. Då Jennifer har en bulle i ugnen har hennes träning halkat efter lite... Men ändå är hon fortfarande sjukt stark och i grym form, imponerande. Ovan wod pushade vi varandra igenom. OVH-squats 25kg, KB-swings 24kg, frontsquats och backsquats 45kg.

Lördag
Egentligen skulle detta vara vilodag inför tävlingen men Cillen behövde komma ut så vi tog en joggingtur på 7km i i 5:42 tempo. Borde nog vilat helt för jag kände att benen ar lite sega när jag startade på lördagen morgon sen...

PS. Är otroligt lycklig över att jag ska bli moster efter sommaren! Som jag längtar:)

Träningen idag måndag

I morse var jag på plats på 06.00 passet på Ibex igen. Var alltid på 6-passet förut men nu ar det flera veckor sedan. När man tränar så tidigt varje dag så går det på bara rutin men när man inte har gjort det på ett tag... Då är det desto tuffare! Kroppen är knappt vaken så det är faktiskt skillnad på ad man lyckas prestera om man jämför med lite senare på dagen. Men en go start på dagen är det iallafall!

Crossfitformen för några veckor sedan var verkligen på topp, var grymt stark. Nu när jag minskat på crossfiten och ökat löpningen så märks det i kroppen, märker redan minskad styrka.... Men det är enligt plan.

Dagens pass var enligt nedan:

WOD
20 deadlift (80kg)
40 HSPU (gjorde alla riktigt)
60 burpee over bar
20 Toes To Bar

Jag är nöjd med min prestation. Memorera aldrig tiden men nånstans omkring en 15-20min skulle jag tro.

Helgens kalasmat



I lördags fyllde jag år och hade då ett litet kalas för mina nära och kära. Hade lagat massa mat, allt lågkolhydrat. Det verkade som om de flesta tyckte att det mesta var väldigt gott vilket var väldigt kul att höra! Tycker även att det är kul att visa hur nyttig mat kan vara så god:) Kalasets meny bestod av:

Brytbröd med smör och ost RECEPTLÄNK        
Ceasarsallad  RECEPTLÄNK
Sallad med chevre, bacon och rödbetor RECEPTLÄNK 
Paleopizza gjord på rådjursfärs RECEPTLÄNK 
Paleo kladdkaka RECEPTLÄNK
LCHF Cheesecake RECEPTLÄNK

Borås Halvmaraton

I lördags sprang jag Borås Halvmaraton. En träningstävling som anordnas av min löparklubb SOK Knallen. Mitt mål var att springa på 1h 40min vilket även är mitt mål med Göteborgsvarvet i år. Tävlingen gick över förväntan och jag sprang i mål på 1h och 36 min vilket innebär en snitttid på 4:32min/km.

Intervall
Tid
Distans
Medeltempo
Sammanfattning1:36:40.

14:45.8 1.00 4:46
24:39.5 1.00 4:39
34:40.8 1.00 4:41
44:32.5 1.00 4:33
54:41.7 1.00 4:42
64:36.5 1.00 4:37
74:34.6 1.00 4:35
84:38.6 1.00 4:39
94:31.3 1.00 4:31
104:34.9 1.00 4:35
114:35.0 1.00 4:35
124:48.1 1.00 4:48
134:50.7 1.00 4:51
144:25.7 1.00 4:26
154:39.1 1.00 4:39
164:28.9 1.00 4:29
174:32.7 1.00 4:33
184:10.9 1.00 4:11
194:06.8 1.00 4:07
204:17.8 1.00 4:18
214:06.3 1.00 4:06
221:22.2 0.35 3:54
 
Loppet kändes väldigt bra formmässigt. Blev aldrig speciellt trött i benen eller flåsig. Däremot fick jag problem med andningen några gånger, kan dra in luft men får inte ut någon luft men har lärt mig nu att saktar jag ner lite och koncentrerar mig på att ta riktigt djupa andetag så släpper det. 
 
Nu dagen efter så har jag som jag hade räknat med lite ont i underbenen. Dels i benhinnorna och även i höger underben som jag haft problem med nu ett tag. Blir några dagars vila från löpningen nu så hoppas jag att att det känns bra snart igen.
 
Till saken hör den också att efter loppet på 21,3km så sprang jag 7km till, i lägra tempo 5:14min/km i snitt. Detta för att jag fortfarande siktar på att springa Stockholm Maraton som äger rum om 7 veckor så jag kände att jag måste få en ett par pass som ligger närmare iaf 30km innan dess. Att benen är lite slitna idag är inte så konstigt. 
 
 
































































































fredag 11 april 2014

Dagens lunch: ägg och makrill

Dagens lunch blev en härlig fet lunch.


I´m back!

Efter nästan en veckas jobb på Irland är jag nu tillbaka hemma igen. Va 0% sugen på att åka från början men när jag väl kom dit trivdes jag som fisken! Irland va ett väldigt behagligt land med sköna människor och härlig mentalitet. Otroligt vackert. Återvänder gärna dit igen!

Några av mina kollegor hade redan varit där en vecka när jag kom dit och var så besvikna över att deras ambitioner att träna och äta bra under resan helt hade gått i stöpet. Hotellet hade både pool och gym men de hade inte haft tid att gå dit en enda gång. Till maten serverades det pommes varje dag och det va man ju tvungen att äta upp, någon hade börjat köpa kakor och godis och de va man ju också tvungen att äta upp, på lunchen åts det bara smörgåsar och på frukosten fanns det bara bröd, flingor och yoghurt. Ja men det lät ju lovade tänkte jag.... Men om man bara anstränger sig en liten, liten smula så är det aldrig några problem att få till lite träning och äta bra.

Dag 1 lördag: Köpte en räkmacka för 200:- på flygplatsen (ja bra mat kostar en oftast lite mer), sjukt mycket räkor så det + ägget blev mer än en fullständig frukost. Till lunchen åt jag mina 3 kokta ägg som jag egentligen hade tagit med mig till frukost och en påse med oliver. På kvällen beställde jag roomservice, en cesarsallad. Hann även med att simma (1200m) på kvällen.

Dag 2 söndag: Frågade på hotellet om det fanns någonstans att ge sig ut och springa på morgonen... Nja, vägen tyckte de var alldeles för trafikerad och på golfbanan var det bäst att springa innan golfarna gav sig ut, vilket enligt dem kl 7. Två ganska dåliga vall.... Men jag tog ändå på mig en reflexväst och en pannlampa och gav mig ut till vägen. Eftersom det var söndag var det ändå inte såå mkt trafik. Inte den mest inspirerade löptur i mitt liv direkt. 5km rakt fram på vägen och sen 5 km tillbaka hem igen. 100% raksräcka utan varken någon lutning eller ens en kurva. Men jag la in lite intervaller så då gick det ganska bra ändå. Frukosten sen var inga problem, det vara bara att be personalen om annat att äta och vips så fick jag 3 perfekt kokta ägg, 2 skivor bacon och stekta champinjoner varje morgon! Lunchen sedan lunchen sedan blev en cesarsallad och på kvällen sallad med räkröra, och cole slaw (detta och pommes serverades till alla rätter). Roomservice igen...

Dag 3 måndag: Några golfare tidigt på morgonen var inget jag såg till så länge jag var där så på måndagen joggade jag runt på golfbanan ett par varv vilket totalt blev 8km. På lunchen sedan beställde jag in kycklingburgare som bestod av 2 kycklingfileer, bacon bröd, pommes, cole slaw och sallad. Säg den som äter upp allt det där, kyckling, bacon och cole slaw blev perfekt. Kvällsmaten sedan blev en repris av lunchen. Och frukosten blev den samma varje morgon, brukar inte äta riktigt såå mkt till frukost men när man jobbar ute hela dagarna och inte vet vad som serveras till lunch så är det skönt att slippa hungrig.

Dag 4 tisdag: Startade dagen med 4,5km löpning på golfbana och sen körde jag en wod på rummet (gymmet öppnade först kl7..) 5 varv av 10 pushups, 20 back extension, 30 situps och 40 airsquats.
Beställde in dagens till lunch som var rostbiff med pommes, bad om grönsaker och champinjoner istället. På kvällen var vi på en jättehäftig irländsk pub. Gratinerad chevre till förrätt och en rejäl köttbit med grönsaker till huvudrätt.  

Dag 5 onsdag: Ibntervallträning på goldbanan, tot 11km. På lunchhaket som bara sålde smörgåsar lyckades jag få till en kycklingsallad med bacon. På kvällen blev det kycklingburgaren igen med en avokado. Sista roomservicen, kommer att sakna att ligga i sängen och äta...

Dag 6 torsdag: Hann inte äta någon frukost innan vi åkte men hade med mig lite nödproviant i form av en påse oliver och en påse makrill som fick bli frukost. Till lunch köpte jag mig en kräftstjärtsallad och en bit chevreost. Och när jag kom hem på kvällen hade Erlendur lagat kesopannkaka till mig (första gången han lagat mat till mig).

Så summa summarum så är det inte så svårt att äta ok och träna lite grann om man bara anstränger sig en smula. Tack för mig!

Cesarsallad

Räkröra med sallad och cole slaw

Min favorit, kycklingburgaren.

fredag 4 april 2014

Långpass

Eftersom jag åker till Irland i morgon och inte kommer att kunna springa långpass på söndag fick det bli ett långpass idag istället. Jag, Juha och Dennis var ute en skön runda i närmare 2 timmar.Vi höll ett lugnt tempo för jag hade lite ska i halsen och ville inte bli andfådd.

Sträcka: 20,05km
Tid: 1h 52min
Medeltempo: 5,37min/km

Köttfärsröra med parmesan

Så enkelt men så himla gott. En köttfärsröra på lite vad som fanns hemma, serverat med sallad och stekta champinjoner
Köttfärsröra
500g rådjurfärs (annan färs fungerar givetvis också)
1 gul lök
2-3msk tomatpure
1 tsk sambal oelek
1 msk soya
1 msk oxfond
Peppar
Timjan
Redning 
Riven parmesan

Stek löken i lite smör. Tillsätt sedan färsen och stek till den är genomstekt. Tillsätt tomatpure, sambal oelek, soya, fond och kryddor. Låt puttra ihop och häll sedan på vattnet och pudra på lite redning. Låt koka ihop i ca 20 minuter. Strö över riven parmesan på röra och servera!

torsdag 3 april 2014

Dagens frukost: kesopannkaka

Dagens frukost blir samma som gårdagens kvällsmat.

Pannkakan är gjord på 5 ganska små ägg, 250g keso, 1½ msk fiberhusk och kryddad med lite vaniljpulver. Mixat med stavmixer och gräddat 20 minuter i ugnen, 200 grader.


onsdag 2 april 2014

Ändrade planer

God dagens

Tanken var att jag idag skulle köra ett kort litet joggingpass eller aktiv vila om man vill kalla det så, mest för att Cillen behövde komma ut och röra på sig. Och i morgon köra ett intervall-spinningpass.

Men då jag inte kommer att kunna gå på spinningen i morgon så tänkte jag att jag får göra lite mer av passet idag. Istället för att jogga 5km så tänkte jag öka upp farten till ca 5,15 i 7km. Men det gick bättre än så. Första kilometern gick i 5,20 tempo och det kändes så lätt att bestämde för att trycka på en bit. Biten blev ända i mål, alltså 6km. Tempot låg mellan 4:15 och 4:50. Och då var det en kuperad runda vid Kype. Joggade sedan av mig 1,5km i 5:25 tempo. Så totalt blev det:

Sträcka: 7km
Medeltempo: 4:44min/km
Tid: 33 min

+ Nerjogg: 1,5km
Medeltempo: 5:25min/km
Tid: 8 minuter

Mkt nöjd över vad som blev av dagens träning!

Nellie Dellies

Köpte lite godis på apoteket idag. Sockerfritt och gjort av rålakrits och sötad med naturlig stevia. Innehåller endast 6gr kolhydrater. Det låter ju hurbra som helst eller hur? De är riktigt goda också.

Men hur det än är så är godis aldrig nyttigt även om det finns visst godis som är bättre än andra. Dessa innehåller polydextros, oligofruktos, vetedextrin och andra tillsatser (som precis allt annat godis). Så att vräka i sig en hel påse är nog inget att rekommendera (magen mår nog inte så bra då) men ett par stycken om suget slår till in är perfekt. De är ganska hårda och sega så ett par räcker för sen är man trött i munnen:)

Inköpta på Apoteket vid City Gross pris 29.-st
Finns även att beställa på www.apotea.se för 24:- st och fraktfritt. Där finns även smakerna Wildberries och Caramel och Liquorice

Årets första intervallpass

Igår var det äntligen dags för intervallpass. Har inte löpt några intervaller på hela vintern. Dels för att jag va lite skadad nu i slutet och dels för jag fokuserat mer på längre pass och var för sliten i kroppen för att våga köra intervaller. Men igår var det som sagt dags igen. Sprang dessutom till och från träningen så summa summarum så blev det ganska många kilometer totalt. Gårdagens löpning blev enligt nedan

  • 3km uppvärmningsjogg ner till Ryavallen i 5:18 tempo vilket tog knappt 16 minuter.
  • 2,6km jogg från Ryavallen till Alingsåsvägen  i 5:49 tempo, 15 minuter
  • Långa intervaller upp för Alingsåsvägen. 4 minuter upp och 4 minuter ner x 4. Samma tempo skulle hållas upp som ner. Ingen vila mellan intervallerna. Jag försökte ligga på mellan 4:40-4:30 upp för backen, det var lite kämpigt men gick ändå bra, sista intervallen bestämde jag skulle ligga under 4:30 och det lyckades jag med också. Intervallerna tog totalt 32 minuter och blev 7,2km i 4:28 tempo i snitt.
  • 1,5km tillbaka till Ryavallen i 5:22 tempo, 8 minuter
  • 3 km hem igen i 5,24 tempo vilket tog drygt 16 minuter
Så dagens träning blev nästan 1,5 timmas löpning och 17,3km i väldigt varierande tempon.



Lite mer om äggen

Dags för frukost igen och då återkommer vi lite till äggen. Se bara färgen på gulan nedan. Inte sådär blekgul som butikens. Dessutom helt perfekt, krämigt kokta (6 minuter på 6an efter att de börjat koka på induktion för den som undrar). 

#nofilter

tisdag 1 april 2014

Dagens frukost: godaste äggen ever

En av Johannes bröder har egna höns och har nu börjat sälja lite ägg. Fick köpa mig ett paket i helgen och att det kan vara sån skillnad på ägg och ägg! Hönorna som värpt dessa ägg går fritt ute hemma på gården, får picka och äta mask. Varken salt, smör eller annan krydda behövs när man äter dessa.


De första 12 äggen är snart slut men på torsdag får jag förhoppningsvis nya:)