tisdag 15 april 2014

Älgfärsröra med parmesan

Jag skrev ner ett snarlikt recept för ett litet tag sen men detta var så sjukligt gott och det måste momoreras igen. Gjorde en köttfärsröra igår på det som fanns hemma, vilket var typ ingenting… Åt röran helt enkelt med smörstekta champinjoner. Skålarna var när vi var klara helt länsade. Även Thelma åt med god aptit!


Ingredienser:
500g älgfärs

1 vitlöksklyfta

3 msk tomatpure

1 msk viltfond

2 tsk sambal oelek

Lökpulver

Salt

Peppar

Timjan

1-2dl vatten

Ev. redning (LCHFredningen Redix)

1dl riven parmesan



Stek köttfärsen tillsammans med vitlök. Tillsätt tomatpure, fond, sambal oelek, kryddor och vatten. Pudra på lite redning. Låt stå och småkokoa till vätskan absorberats. Ca 15minuter. Strö över riven parmesan och servera!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar