fredag 25 april 2014

Rådjursgryta

Gjorde en rådjursgryta i veckan som blev ja helt fantastiskt god. Gjorde den helt på fri hand på vad som fanns hemma, oftast blir det godast så!


600g rådjursfile (eller grytbitar men då ska det kanske koka lite längre, fungerar givetvis med annat kött också)
1½ dl torkade trattkantareller
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpure
1msk soya
1 msk viltfond
2dl rött vin
1 liter vatten
3st lagerblad
1 tsk kanel
Salt
Peppar
Timjan
Redning

Dela filen i små bitar. Salta och peppra köttet. Stek i smör eller olivolja i en stekpanna eller teflonbelagd gryta. Tillsätt trattkantarellerna, hackad lök, tomatpure, soya och viltfond. Fräs ihop lite. Tillsätt rött vin och några deciliter vatten. Krydda med kanel och timjan. Pudra på lite redning. Låt småkoka 40 minuter. Häll på mer vatten efter hand. 

Servera sedan med förslagsvis blomkålsmos. Lätt som en plätt. Ta ett blomkålshuvud och dela det i buketter. Lägg i lättsaltat vatten och låt koka upp. (låt inte blomkålen koka för länge för då blir moset pure, blomkålen ska va lite hård)Ta av från plattan och stavmixa ihop med smör, salt, peppar och muskotnöt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar