fredag 7 november 2014

Köttfärspaj med paprika, tomat och broccoli


Snabbt och lätt fixade jag i ordning denna fina paj i måndag. På grejer som fanns hemma i kylen.
Pajdeg:

3dl mandelmjöl

1/2dl sesamfrön

1 msk fiberhusk

50g rumsvarmt smör

1 ägg

1 tsk salt



Fyllning:

200g blandfärs

½ gul paprika

5 körsbärstomater

150g broccoli

1dl creme fraiche

2dl rivern ost

Timjan

Salt

Peppar


Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt stå i kylen i ca 30 minuter (inte ett måste men degen blir enklare att trycka ut då). Smörj en pajform med smör.  Tryck ut degen och förgrädda till skalet fått lite färg, ca 7-8 minuter, 200 grader.

Stk köttfärsen. Tillsätt övriga hackad paprika, delade tomater, broccolibitar och creme fraiche. Krydda och låt puttra ihop en stund.
Häll röran i pajskalet. Strö över riven ost

Grädde i ugnen 15-20 minuter, 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar