torsdag 29 januari 2015

Ananaspaj

Tre vabdagar har inneburit massa bak och matlagning. Jag och min lilla kösreda (oreda) gjorde om ett gammalt pajrecept till att vara spannmåls- och sockerfritt (förutom det naturliga fruktsocker som finns i ananasen). Den här pajen blev precis lika god som den med mjöl och socker!

Pajdeg:
3dl mandelmjöl
50gr smör
2msk fiberhusk
1msk stevia strö eller sukrin
2 äggulor

Fyllning:
1 ägg
1 stor burk krossad ananas
2dl creme fraiche 34%
2krm vaniljpulver
ev lite stevia strö

Blanda de torra ingredienserna till pajskalet. Tillsätt rumsvarmt smör och äggulor och arbeta ihop till en deg. Låt stå i kylen ca 20-30 minuter.

Blanda under tiden ihop ingredienserna till fyllningen. Se till att ta bort mkt vätska från ananasen så det inte blir för vattnigt.

Tryck ut degen i en pajform. Häll på fyllningen och grädda i ca 25-30min, 175 grader.

Servera med vaniljglass eller vispad grädde
Perfekt ihop med sockerfri glass eller vispad grädde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar