fredag 9 januari 2015

Medelhavsbröd

Här kommer receptet på bröden jag gjorde till vår fisksoppa. Blev 7st ganska små bröd.
 Ingredienser:
4 ägg
100g fetaost
1½dl mandelmjöl
2msk fiberhusk
2 msk kokosmjöl
2 msk torkad oregano
1 msk torkad timjan
1½ tsk bakpulver
Sätt ugnen på 190 grader. Vispa äggen till en luftig smet i en bunken, ca 3 minuter med elvisp. Mosa fetaosten med en gaffel och tillsätt den.
Rör ihop resten av ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
Forma till bollar och platta ut dom, gärna med blöta händer om smeten är kladdig. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda  i ugnen tills de har fått fin färg, i ca 15min, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar