onsdag 7 januari 2015

Fisk och skaldjurssoppa med saffran

Idag har jag och Thelma lagat lite mat efter dagis. En skaldjurssoppa med massa ingredienser är perfekt så Thelma kan hjälpa till mycket, hälla i grejer, blanda etc..

Denna soppa innehåller egentligen grädde och creme fraiche men jag tycker magen mår mk bättre utan det så jag använder kokosgrädde.
Tyvärr tråkigt bilds... Min mobilkamer har sett sina bästa dagar


Fisk och skaldjurssoppa med saffran
400g torskfilé
300g laxfilé
300g räkor med skal
½ purjolök
½ gul lök
1 ½ tsk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 ½ tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2 ½ dl vitt vin
1 msk fiskfond
5 dl kokosgrädde
1 dl vatten
1 pkt saffran

Strimla purjolöken och hacka löken och fräs ett par minuter tills löken är mjuk.
Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, salt, timjan och basilika. Fräs ihop.
Tillsätt vin och buljong. Koka ett par minuter.
Tillsätt kokosgrädde och vatten. Rör ihop och tillsätt saffran. Låta sjuda ca 15 minuter.
Skär fisken i bitar. Skala räkorna.
Lägg i fisken och sjud ca 7 minuter eller tills fisken blivit fast.
Lägg i räkor och hetta upp snabbt.

Till denna soppa åt vi ett fetaostbröd som vi också bakat idag. Recept även på detta kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar