fredag 30 januari 2015

Morotslåda med bacon

 I veckan gjorde jag en ny liten tillbehörsrätt att äta till kycklingen. Egentligen ska det bara vara morötter i (och jag hade köpt precis 500g) men eftersom Thelma hjälpte till och även tyckte att hundarna skulle ha varsin morot fick jag dryga ut med vad som fanns i kylen, vilket var brysselkål. Men det gick finfint det med.

Lika gott som det ser ut!
 400g rivna morötter
100g brysselkål
2 paket bacon
5st ägg
½dl grädde eller mjölk
1 vitlöksklyfta, pressad
Hackad persilja
Salt 
Peppar

Stek baconet knaprigt
Vispa ihop ägg, mjölk/grädde, salt och peppar. Vänd ner morötter, 2/3 av baconet och vitlöken. 
Lägg smeten i en lättsmord form och grädda ca 15-20 minuter, 225 grader
Strö över resten av baconet och persiljan
Här tillsammans med stekt kyckling och vitlöksbearniase






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar