Innan gräddning |
Efter gräddning (tyvärr lite suddig bild...) |
50g smör
6 ägg
1dl vispgrädde
0,5dl kokosmjöl
1dl mandelmjöl
4 msk fiberhusk
0,5tsk salt
1tsk bakpulver
Fyllning:
0,5dl tomatpure
3msk olivolja
Ca 2dl strimlad skinka
Ca 2dl riven ost+lite att strö över
Torkad oregano
Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret. Vispa äggen
fluffiga, ca 3min med elvisp. Tillsätt smöret och grädden och blanda väl.
Blanda de torra ingredienserna noga och blanda ner dem i
smeten. Låt svälla 10min.
Kavla ut degen mellan två oljade bakplåtspapper till en rektangel
ca 25x30cm. Dra sedan bort det övre pappret försiktigt.
Blanda samman olivolja och tomatpure och bred ut över rektangeln.
Strö över skinka, ost och oregano och rulla till en tjock rulle. Skär sedan
rullen i bitar (ca 10-15st) och lägg demi bullformar. Strö över lite extra ost
och oregano.
Grädda i ugnen ca 20-25 minuter. Låt svalna på galler under
bakduk.
Tips! Skär bort kanterna när du kavlat ut degen så att rektangeln
blir jämn och fin. Överbliven deg kan man lägga i formar och grädda med
bullarna så får man några goda ”neutrala bröd”
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar