onsdag 28 januari 2015

Pizzabullar

Gjorde några rackarns goda pizzabullar igår. Dessa är perfekt som frukost, mellanmål, tillbehör till maten eller som bjudmat!

Innan gräddning
Efter gräddning (tyvärr lite suddig bild...)
Pizzabullar 10-15st

50g smör

6 ägg

1dl vispgrädde

0,5dl kokosmjöl

1dl mandelmjöl

4 msk fiberhusk

0,5tsk salt

1tsk bakpulver



Fyllning:

0,5dl tomatpure

3msk olivolja

Ca 2dl strimlad skinka

Ca 2dl riven ost+lite att strö över

Torkad oregano



Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret. Vispa äggen fluffiga, ca 3min med elvisp. Tillsätt smöret och grädden och blanda väl.



Blanda de torra ingredienserna noga och blanda ner dem i smeten. Låt svälla 10min.



Kavla ut degen mellan två oljade bakplåtspapper till en rektangel ca 25x30cm. Dra sedan bort det övre pappret försiktigt.



Blanda samman olivolja och tomatpure och bred ut över rektangeln. Strö över skinka, ost och oregano och rulla till en tjock rulle. Skär sedan rullen i bitar (ca 10-15st) och lägg demi bullformar. Strö över lite extra ost och oregano.



Grädda i ugnen ca 20-25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.



Tips! Skär bort kanterna när du kavlat ut degen så att rektangeln blir jämn och fin. Överbliven deg kan man lägga i formar och grädda med bullarna så får man några goda ”neutrala bröd”


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar