fredag 30 augusti 2013

Grrymt god pizza!

Ikväll gjorde jag pizzan som aldrig blev av att jag gjorde igår. Och jäklar vad god den blev. Och till skillnad från pizzan jag brukar göra så var den riktigt enkel att göra. Sköter sig nästa helt själv. Då som läser s
detta måste testa, du kommer inte att bli besviken.

Notera snygg bakgrund med Barbie i hörnet...
 Pizza 2-3portioner
  • 400 gram nötfärs
  • 2 ägg
  • Örtsalt
  • Peppar
Topping 
  • Tomatkross
  • Champinjoner
  • Riven ost
  • Oregano
  • Salt
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman nötfärs, ägg, peppar och salt i stor skål.
  3. Bred ut nötfärsen till ca 1.5 cm tjock pizzabotten på en klädd bakplåt.
  4. Grädda ca 30 min eller tills den ser brun och fin ut.
  5. Bred ut ett tjocklager tomatkross, massa champinjoner och ost. 
  6. Krydda rikligt med oregano och lite salt
  7. Grädda i ugnen ca 30 min eller tills den ser fin ut.
  8. Låt svalna något och ät.
  9. Supergod kall också, så perfekt som matlåda eller på picnic!
 Inspirationen fick jag från emmaspaleo.com

torsdag 29 augusti 2013

Ny Micromacka med mandelmjöl

Skulle egentligen gjort en ny sorts pizza ikväll men upptäckte precis när jag skulle börja att den tog över en timma att göra och då var klockan nästan halv nio och jag var ashungrig... Så pizzan får vänta tills i morgon.  Istället testade jag ett nytt microbröd. Lika enkelt som det förra och lika gott!

Microbröd med mandelmjöl
2ägg
3msk mandelmjöl
1msk fiberhusk
2tsk linfrön
1tsk bakpulver
Lite salt

Blanda ihop alla ingredienser och häll ut på en stor tallrik. Micra på full effekt 2-2½minut. Klart!!

(Bakpulver och linfrön kan uteslutas)

Midnattsloppet 2013

I helgen sprang jag och min syster midnattsloppet. Ett lopp vi varit anmälda till sedan i februari. Målet med detta lopp var egentligen att Jennifer skulle komma i form och ta sig runt 1 mil, jag skulle mest följa med coacha och stötta henne på vägen dit och där!

Jennifer hon sprang hela loppet på 56,50 minuter! Vilket är en helt fantastiskt prestation då hon tidigare inte sprungit en mil i sträck och banan var riktigt, riktigt tuff. När jag själv sprang tänkte jag att det här kommer hon aldrig att klara, hon kommer bryta. Men som vanligt har jag för låga tankar om min envisa, starka syster. Vilken glädje jag kände när jag stod vid mål och väntande och hon kom springandes. Och på tiden en bra bit under en timma dessutom....

För min egen del så gick loppet över förväntan. Startade väldigt tufft (kanske lite vääl tufft) med ett snittempo på 3,40min/km de första 3 km. Sen dog jag lite i alla backarna, 7e kilometern var värre än att föda barn... Jag kom i vilket fall i mål på tiden 42,13min och det är jag jättenöjd med. En 14e placering av omkring 6000 startande.

Ytterligare en fin prestation stod nyfunna löparkompisen Josephine för med tiden 44,38min!


Josephine, Jag och Jennifer laddade innan start!


Distans: 10km
Tid: 42,13min
Medelfart: 4,14min/km
Medelpuls: 190
Maxpuls: 198
Lägsta puls: 187 (under loppet)
Placering: 14 av 5316
Placering åldersklass: 11

Medeltempo varje kilometer
1 3,40
2 3:38
3 3,45
4 4,01
5 4,26
6 4,03
7 4,53
8 4,04
9 4,01
10 4,42

 

tisdag 27 augusti 2013

CROSSFIT måndag och tisdag

Har startat veckan med lite crossfitträning. På måndagens pass var jag trött och seg. Idag var jag på banan igen:)

Måndag CROSSFIT
21-18-9
Right arm kettlebell snatch (12kg)
Left arm kettlebell snatch (12kg)
Pull ups


Tisdag CROSSFIT ENDURANCE
4 rounds:
500m row
10 Thrusters (2*10kg)
1 min rest between

Afterbash:
5min AMRAP
5 airsquats
5 burpee situps

Uppdateraing om helgens midnattslopp kommer

torsdag 22 augusti 2013

Rosmarinkryddade kycklinglår

Man måste ju inte alltid laga kycklingfileer jämt och ständigt när man gör kyckling... vilket det lätt blir. Men kvällsmat idag blev rosmarinkryddade kycklinglår, asgoda! När man tillagar kyckling (och kött också för den delen) med ben och skinn så blir det ju så mycket saftigare än rena fileer. Till kycklingen gjorde jag lite smörstekta champinjoner och hemmagjord chilibearnaise (återkommer med recept på såsen).
Mina mobilbilder är som alltid inte så snygga men bättre än bildlöst:)

Rosmarinkryddade kycklinglår
1kg tinade kycklinglår
2tsk rosmarin
3msk olivolja
1msk soya
1 vitlöksklyfta
Salt, peppar

Rör ihop rosmarin, olja, soya och pressad vitlök. Pensla kycklinglåren med blandningen. Salta och peppra. Stek kycklingen i ugnen i ca 35 minuter, 225 grader. 

Morgonjogg med Cilli

Idag blev det en morgonjogg med Celtic (vilket känns som om fler och fler av mina träningstillfällen börjat bestå av….) Har känt liite skav i halsen de senaste dagarna men inte förkyld i övrigt. Ser på min puls att den ligger aningen högre än vad den brukar i detta tempot. Idag låg den i snitt på 165 men brukar ligga omkring 150-152 på denna runda i detta tempo. Det kändes inte tungt att springa så jag hoppas att jag överanalyserar;)

Sträcka: 7,32km
Tid: 41,44min
Medeltempo: 5,42min/km
Medelpuls: 165

Hasselnötssmör

Hasselnötsburken gapar tom i hyllan nu men herregud vilket gott smör de blev!

Rostade 2dl hasselnötter på en plåt i ugnen 15 minuter, 175 grader. Mixade sedan i blender i ca 10 minuter med 1 tsk rapsolja, lite kakao, vaniljpulver och ett uns salt. Gick åt som smör….

Såg på bilden att jag har en burk full med hasselnötsmjöl… Ska testmixa det ikväll:)

onsdag 21 augusti 2013

Dagens träning: löpning

Idag joggade jag ner till Onyx och var sedan med på löppasset. Blandat pass med lite backe och lite intervaller.

Total sträcka:10,55km
Tid: 53,20min
Medelhastighet: 5:03min/km
Medelpuls: 165

Sprang i min nya snygga vindjacka. Det var egentligen lite för varmt för den men det var det värt för jag älskar nya träningskläder:)


Dagens lunch: räkor, ägg och majjo

Grönt, rosa, vitt och gult i en fräsch kombo:)


Frukost!

måndag 19 augusti 2013

Shopping hos LCHF-butiken

Shoppade lite från LCHF-butiken i förra veckan! Nedan låda kom på posten i fredags!



Aman Prana kokosmjöl. Godaste kokosmjölet med lägsta kolhydratsinnehållet. Perfekt till micromackorna, kokosgröten etc etc.

Salta citronmandlar.<b>
Surt och salt i en härlig kombo, jättegoda!

Amandelen salta mandlar. Helt ok men inget speciellt med dessa.

Kingfisher Tandkräm, mint med flour. En tandkräm utan konstgjorda färgämnen, smakämnen, sötningsmedel eller konserveringsmedel. Kolla hemma vad som finns i din tandkräm! Jättegod tandkräm. Varför borsta tänderna med sötningsmedel??? Denna kommer jag definitivt att fortsätta med!






Detta och mycket mer finns på: www.lchfbutiken.se

Dagens Crossfit

Idag blev det crossfit efter jobbet. Värmde upp med 6km löpning. Sen nedan wod:

21-18-15-12-9-6-3
Shoulder to overhead 
Lateral jump over the box

Time: 12,10min

30kg de första 21 repetitionerna sen tog latheten över och jag fortsatte med 25kg resten av woden. Inte ok! Jag klarar ju 30...

Har nu dessutom tröstätit upp allt mitt mandelsmör

Dagens lunch: Lax med limeaioli



Då var dagens behov av omega 3 påfyllt! Varmrökt lax med sallad, oliver, broccoli och limeaioli
Vansinnigt goda oliver, som godis!
Testade denna idag och den var kanon. Smakade inte för mycket vitlök utan var fräsch och perfekt till fisk!

Mandelsmör, OMG!

Har läst hur många gånger som helst på bloggar, instagram etc att folk gör sitt eget nötsmör och hur smidigt och gott det är bla bla... Älskar mandelsmör men tyckt att det varit väldigt smidigt att bara plocka från hyllan (även om det kostar en slant..) Igår hade jag inget mandelsmör hemma men var väldigt sugen på det och hade massa mandlar i en skål. Så det var bara att ge sig på att testa att göra eget.

Resultatet: Hur gott som helst, mycket godare än Kung Markattas som jag brukar köpa. Var dessutom barnsligt enkelt att göra!

Mandelsmör
2½dl mandlar (jag hade vanliga sötmandlar)
1msk rapsolja (kan uteslutas)
½ tsk havssalt
Lite vaniljpulver

Rosta mandlarna på en plåt i ugnen i 15 minuter, 175 grader. Mixa sedan i en matberedare tills det blir smör. Det tar en stund, ca 10 minuter.


Nästa gång ska jag testa att ha i lite kakao i. Ska även göra smör på mina hasselnötter som ligger i skåpet!



söndag 18 augusti 2013

Hamburgare med sallad och dressing

Har man inte tid eller lust att göra egna hamburgare kan jag verkligen rekommendera Lindströms Angusburgare. Innehåller 99,7% kött, salt och peppar och är riktigt saftiga och goda.

Till hamburgarna åt vi sallad och en hemmagjord dressing som jag idag gjorde helt majonnäsbaserad (brukar normalt sett även ha i creme fraiche). Den blev i vilket fall jättegod.

Hamburgerdressing
1dl majonnäs
1dl Santa Maria Het Salsa (eller tacosås eller ketchup) 
1dl hackad smörgåsgurka
Salt 
Peppar




V I L O D A G


Tanken var att springa långpass idag igen men fick inte ihop det... Istället blev det bla en tur på djurparken med syster och Thelma!

lördag 17 augusti 2013

24km löpning

Tar just nu igen mig efter ett skönt löppass

Sträcka: 24km
Tid: 2h 16min
Medeltempo: 5,40km/min
Medelpuls: 151 slag/min

fredag 16 augusti 2013

"Collin"

Ja dagens wod skulle köras i team av 2 vilket innebär att man delar upp nedan wod på 2, den ena vilar medan den andra jobbar. Vi var ojämnt antal så jag valde att köra själv. Hade tänkt köra 3-4 varv men tog mig igenom alla sex varven. Hade 10kg viktplatta på löpningen och 30kg på stången i lyften.

WOD “Collin”
Six rounds of:
* Carry 20/10 kg 400 meters
* 50/30 kg Push press, 12 reps
* 12 Box jumps, 24 inch box
* 40/25 kg Sumo deadlift high-pull, 12 reps
Time: 36,20min

Skönt trött i kroppen nu…. Plus att hela högerhanden är blå och svullen pga av att jag sprang in med handen i ett galler. Hur lyckades jag?


Bild lånad från FB

torsdag 15 augusti 2013

Squats cleans and HSPU

WOD
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Squat Clean 45/30
HSPU (Handstand Pushups)

Time: 14min 50sek (RX)

onsdag 14 augusti 2013

PR Deadlift 100kg

I morse var jag och mina älsklingar Jennifer och Thelma på Onyx och tränade. Vi körde två wods och avslutade med maxlyft i marklyft och jag klarade ett mål jag haft ett tag: dubbla kroppsvikten (100kg)! Det var inte dom vackraste lyften men jag gjorde det  och jag gjorde det 3 gånger.

För övrigt såg dagens pass ut såhär:

Wod 1:
4 rounds FT:
7 deadlift (70kg)
400m row
7 Handstandpushups
(1½ min rest between rounds)

Time: 18,25min

Wod 2: 
3 rounds for time:
30 situps
20 KB swing (16kg)
10 wallball (8kg)

Time: 8,05min





Jag är 13 år!

Idag gjorde jag och Jennifer kroppsscanning där man fick veta allt från fettprocent, antal kg muskler, vätskeprocent, kg benmineral, viloförbränning, bukfett etc etc. Väldigt intressant att se! Vi hade väldigt bra värden både jag och min syster. Det roligaste var dock min metaboliska ålder: 13 år!! Det tackar jag bra mat och bra träning för;)

*Metabolisk ålder skiljer sig från kronologisk ålder. Din kronologiska ålder är din ålder genom kalenderår, medan metabolisk ålder beror på din ämnesomsättning eller totala antal kemiska processer i kroppen, som är baserad på din hälsa. Om din ämnesomsättningsålder är lägre än din kronologiska ålder, är du i bättre hälsa än genomsnittet. Om din ämnesomsättning ålder är högre än din kronologiska ålder, är du mindre pigg och frisk än genomsnittet. 

  1. Till höger: Jag 13år.

tisdag 13 augusti 2013

Morgonjogg och situps

I morse hade jag bytt om och packat för ett pass Crossfit men av lite olika anledningar ångrade mig precis när jag klev ut genom dörren och stack ut på en joggingtur istället. Cillen blev nog iaf glad över att få springa lös en timma runt Kype istället för 25 minuters koppelrunda i Knalleland:)

Sträcka: 10km
Tid: 58,34
Medelhastighet: 5,51
Medelpuls: 153

(För att kompensera utebliven styrketräning så blev det 300 situps i köket när jag stekte kyckling till lunchen, man hinner mkt på morgonen om man går upp kl 5;)

måndag 12 augusti 2013

Vansinnigt god köttfärspaj

I lördags hade vi ett helt gäng kompisar hemma och bjöd på tacos. Det blev en hel del mat över vilket blev perfekt att göra paj till kvällsmat igår!
Köttfärspaj

Pajskal
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön utan skal
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g rumstempererat smör
1 ägg

Fyllning:
400g tacokryddad köttfärs (Klicka HÄR för recept på tacokrydda)
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
250g champinjoner
3 msk tomatpure
1 msk soja
1msk oxfond
2dl vatten
Chiliflakes
Chilipulver
Timjan
Svartpeppar

Täcke:
3 st tomater
100g philadelphia
4msk majonnäs (Klicka HÄR för recept på majonnäs)
1dl creme fraiche
3msk Santa Maria Hot Salsa
100g (ca 2dl) riven lagrad prästost

Blanda mandelmjöl, sesamfrön och fiberhusk. Tillsätt övriga ingredienser och jobba ihop till en deg. Ställ i kylen i ca 30 minuter. Tryck ut degen i en smord en form (lämpligtvis med avtagbara kanter) Stick hål i botten med en gaffel på några ställen. Grädda pajskalet i 7-8 minuter, 200 grader, tills det börjar få färg..

Hacka löken och stek tillsammans med köttfärsen, champinjonerna och pressad vitlök. Tillsätt tomatpure, soya, fond, vatten och kryddor. Häll på vattnet och rör om. Låt puttra tills vattnet är nästan borta, ca 10-15 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna. Häll köttfärsen i pajskalet.

Skär tomaterna i mindre bitarna. Sprid ut dem över köttfärsen. Blanda philadelphia, crème fraiche, salsa, majonnäs och riven ost. Bred ut över tomaterna.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.

Servera med grönsallad.


"Josh"

Morgonens crossfit wod var “hero-woden” Josh. Rx-vikten var 30kg, jag körde med 20kg.

WOD “Josh”
For time:
21 Overhead Squat (45/30)
42 Pull-ups
15 Overhead Squat (45/30)
30 Pull-ups
9 Overhead Squat (45/30)
18 Pull-ups

Time: 13,20min

söndag 11 augusti 2013

10km löpning med intervaller

Egentligen hade jag tänkt sprungit långpass med SoK Knallen i morse men tiden behövde vikas för hund, familj, hem och 2-årskalas. Istället fick det bli en kortare sväng med förmiddagen med Celtic. En 10km runda, hemifrån och upp till Kype och 4,7km spåret. Försökte trycka på lite på tempot idag vilket händer väldigt sällan nu för tiden... De första 2km värmde jag upp i lugnare tempo, sedan försökte jag hålla mig under 5tempo hela rundan, lade in 3 intervaller (600m , 400m och 200m) under rundan.

Sträcka: 10km
Tid: 46,54 min
Medeltempo: 4,41min/km
Medelpuls: 173 slag/min

Intervall
Tid
Distans
Medeltempo
Sammanfattning46:53.710.004:41                                                                                                                                      
15:29.3 1.00 5:29
25:05.4 1.00 5:05
34:42.5 1.00 4:43
44:33.9 1.00 4:34
54:04.0 1.00 4:03
64:42.0 1.00 4:42
74:45.9 1.00 4:46
84:38.1 1.00 4:38
94:38.4 1.00 4:38
104:14.2 1.00 4:14

Jordgubbspaj LCHF

Här kommer recept på en riktigt god jordgubbspaj som jag och Jennifer bakade på semestern. Mycket uppskattad av såväl kolhydratsätare som kolhydratsundvikare.


JORDGUBBSPAJ

PAJSKAL
3dl mandelmjöl
½dl skalade sesamfrön
½dl sötmandel
1 msk fiberhusk
50 smör
1 ägg
Salt, vaniljpulver
Ev. lite Stevia Sötströ

FYLLNING
Jordgubbar
1½ dl kokos
½ dl mandelmjöl
1 ägg
20g smör
Vaniljpulver
Hackade nötter
Ev. några msk stevia sötströ

Mixa de torra ingredienserna. Tillsätt rumsvarmt smör och ägget. Arbeta till en deg och tryck ut i en pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda i ca 10 min 175 grader.

Skiva eller dela jordgubbarna. Blanda kokos, mandelmjöl, ägg, smält smör, vaniljpulver och sötströ. Lägg jordgubbarna i pajskalet, smula över kokosröran och sist de hackade nötterna. Grädda ca 15 min, 175 grader.

Servera med vispad vaniljgrädde (grädde, vaniljpulver och lite sötströ) eller ”LCHF-glass”





lördag 10 augusti 2013

Solroslimpa

Gårdagens brödbak resulterade i en väldigt god och lättlagad solroslimpa. Inga speciellt konstiga ingredienser (iaf inte i mitt kök). Gick dessutom snabbt att laga, dryga halvtimman och då var 20 minuter gräddningstid.
Eftersom jag inte har intresse av att ta andra bilder än med mobilen är kvalitén därefter...


Solroslimpa


0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade prästost)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver


Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.

Receptet hittade jag på denna bloggen: http://56kilo.se/kategori/recept/frukost/lchf-brod/page/4/

0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.
- See more at: http://56kilo.se/kategori/recept/frukost/lchf-brod/page/4/#sthash.oR9Xg6uN.dpuf
0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.
- See more at: http://56kilo.se/kategori/recept/frukost/lchf-brod/page/4/#sthash.oR9Xg6uN.dpuf
0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.
- See more at: http://56kilo.se/kategori/recept/frukost/lchf-brod/page/4/#sthash.oR9Xg6uN.dpuf
0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.
- See more at: http://56kilo.se/kategori/recept/frukost/lchf-brod/page/4/#sthash.oR9Xg6uN.dpuf

0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.
- See more at: http://56kilo.se/kategori/recept/frukost/lchf-brod/page/4/#sthash.oR9Xg6uN.dpuf
0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.
- See more at: http://56kilo.se/kategori/recept/frukost/lchf-brod/page/4/#sthash.oR9Xg6uN.dpuf
0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.
- See more at: http://56kilo.se/kategori/recept/frukost/lchf-brod/page/4/#sthash.oR9Xg6uN.dpuf
0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.
- See more at: http://56kilo.se/kategori/recept/frukost/lchf-brod/page/4/#sthash.oR9Xg6uN.dpuf

Standardfrukost



3 kokta ägg med salt och lite smör.

Godaste theet just nu!

fredag 9 augusti 2013

Fredagskvällsmat!

Tanken med kvällsmaten idag var egentligen skaldjursfrossa men det blev lite av allt gott man kan tänka sig:)

  •  Räkor, ägg och hemmagjord majonnäs
  • "LCHF-sushi" med Tamari Soya (LCHF-suchi = rullar av kallrökt lax fyllda med philadelphia och gräslök)
  • Stekt halloumiost
  • Solrosbröd med smör och ost (gjorde bröd efter ett helt nytt recept idag. Recept kommer!)
  • Sallad och grönsaker



Dagenslunch: köttfärsbiffar med aubergineröra





Dagens lunch bestod av två köttfärsbiffar (Lindströms black Angus burgare) med hemmagjord aubergineröra

AUBERGINERÖRA
2 auberginer,
ca 500 gOlivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm mald spiskummin
1 krm svartpeppar

Skär auberginen i bitar och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Stek i ugnen 15-20 min tills den blivit mjuk, 200grader. Låt auberginen svalna. Mixa med övriga ingredienser till en röra. Låt svalna i kylskåp.