Man måste ju inte alltid laga kycklingfileer jämt och ständigt när man gör kyckling... vilket det lätt blir. Men kvällsmat idag blev rosmarinkryddade kycklinglår, asgoda! När man tillagar kyckling (och kött också för den delen) med ben och skinn så blir det ju så mycket saftigare än rena fileer. Till kycklingen gjorde jag lite smörstekta champinjoner och hemmagjord chilibearnaise (återkommer med recept på såsen).
|
Mina mobilbilder är som alltid inte så snygga men bättre än bildlöst:) |
Rosmarinkryddade kycklinglår
1kg tinade kycklinglår
2tsk rosmarin
3msk olivolja
1msk soya
1 vitlöksklyfta
Salt, peppar
Rör ihop rosmarin, olja, soya och pressad vitlök. Pensla kycklinglåren med blandningen. Salta och peppra. Stek kycklingen i ugnen i ca 35 minuter, 225 grader.
Det lät riktigt gott :) Skall provas!! :D
SvaraRadera