måndag 12 augusti 2013

Vansinnigt god köttfärspaj

I lördags hade vi ett helt gäng kompisar hemma och bjöd på tacos. Det blev en hel del mat över vilket blev perfekt att göra paj till kvällsmat igår!
Köttfärspaj

Pajskal
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön utan skal
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g rumstempererat smör
1 ägg

Fyllning:
400g tacokryddad köttfärs (Klicka HÄR för recept på tacokrydda)
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
250g champinjoner
3 msk tomatpure
1 msk soja
1msk oxfond
2dl vatten
Chiliflakes
Chilipulver
Timjan
Svartpeppar

Täcke:
3 st tomater
100g philadelphia
4msk majonnäs (Klicka HÄR för recept på majonnäs)
1dl creme fraiche
3msk Santa Maria Hot Salsa
100g (ca 2dl) riven lagrad prästost

Blanda mandelmjöl, sesamfrön och fiberhusk. Tillsätt övriga ingredienser och jobba ihop till en deg. Ställ i kylen i ca 30 minuter. Tryck ut degen i en smord en form (lämpligtvis med avtagbara kanter) Stick hål i botten med en gaffel på några ställen. Grädda pajskalet i 7-8 minuter, 200 grader, tills det börjar få färg..

Hacka löken och stek tillsammans med köttfärsen, champinjonerna och pressad vitlök. Tillsätt tomatpure, soya, fond, vatten och kryddor. Häll på vattnet och rör om. Låt puttra tills vattnet är nästan borta, ca 10-15 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna. Häll köttfärsen i pajskalet.

Skär tomaterna i mindre bitarna. Sprid ut dem över köttfärsen. Blanda philadelphia, crème fraiche, salsa, majonnäs och riven ost. Bred ut över tomaterna.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.

Servera med grönsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar