Kött i dillsås
Ca 1,5-2 kg kött
vatten
1,5 msk salt
10-15 pepparkorn
5 nejlikor
2 gula lökar
3-4 morötter
dill (stjälkar eller fryst)
Dillsås:
4 msk smör
5 dl kokosgrädde
5dl buljong (kokspadet)
pressad citronsaft
salt, peppar, hackad dill
Ev LCHF-redning
Täck köttet med vatten. Koka upp och skumma av.
Skala och klyfta löken, skiva morötterna. Tillsätt det tillsammans med salt, kryddor och dill.
Låt koka på svag värme (under lock) i ca 50 min.
Ta upp köttet och skär det i mindre bitar. Sila buljongen.
Lägg
tillbaka allt i en ren kastrull och låt det koka ytterligare 20-60
minuter. Gör inget om det kokar längre.
Ta upp köttet och låt sedan buljongen koka tills det återstår ca 5 dl.
Fräs
smöret och tillsätt grädde, späd med buljong och tillsätt ev redning. Smaka av med salt, peppar, citron och rikligt med dill.
Lägg i köttet i såsen och låt det puttra ihop lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar