tisdag 11 mars 2014

Fylld, baconlindad kycklingfile

Fylld, baconlindad kycklingfilé är verkligen ett toppensätt att tillaga kyckling på. Och fyllningin kan man ju variera i det oändliga. Denna gång hade jag färskost med chili, riven parmesan och lite svartpeppar. Till servering gjorde jag en sallad med chilibearnaisesås.

Ingredienser:
Kycklingfile
Bacon
Färskost
Ev. riven parmesan
Kryddor 

Gör så här:
Lägg kycklingen på en skärbräda, lägg ett bakplåtspapper ovanpå och banka sedan ut kycklingen till en större platta. Bred på färskost, ev parmesan och kryddor. Vika ihop till ett paket. Linda 4-6 baconskivor omkring varje kycklingfilé, fäst med tandpetare.

Stek ev lite lätt runt om får att ge baconet lite färg. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter, 225 grader (jag använder varmluft). Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 70 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar