tisdag 25 mars 2014

Ljust formbröd

Bakade ett nytt bröd i söndags att ha till veckans frukostar. Kan tänka mig attt det passar perfekt för brödrosten (om man har en sådan).




1 limpa
50 g smör
8 stora eller 10 små ägg
1 dl riven fet ost (jag hade parmesan)
½dl kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
3msk fiberhusk
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
Vallmofrön att strö över

Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret. Vispa äggen till en fluffig smet. Tillsätt smöret och osten och blanda ordentligt.

Rör ihop de torra ingredienserna och blanda noga ner dem i smeten.

Fodra en brödform med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i formen.

Strö över vallmofrön och grädda ca 50 minuter i ugnen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar