måndag 17 mars 2014
Köttfärsgratäng
Igår blev det en finfin köttfärsgratäng till kvällsmat. gjord på lite av vad som fanns hemma i kylen. till gratängen åt vi en sallad och microbröd med lite gott pålägg.
RECEPT:
Köttfärsröra:
1 gul lök
2 pkt bacon
500g köttfärs (jag hade rådjursfärs)
200g champinjoner
3 msk tomatpuré
1 msk soya (jag hade Renee Voltaires tamari soya)
1 msk buljong (jag hade Renee Voltaires lantbuljong)
1 tsk timjan
1 dl vatten
1 dl rött vin
Vitlökspulver, peppar och chilipulver
Äggstanning:
3 ägg
3dl kokosgrädde (eller vanlig grädde)
Peppar
1 dl riven ost att strö över
Stek löken i lite smör. Tillsätt bacon och sedan köttfärsen. Låt steka ihop och tillsätt övriga ingredienser. Låta kokat ihop i ca 20 minuter, tills vätskan kokats bort.
Häll köttfärsröran i en ugnsform. Vispa ihop äggstanningen och häll över. Ställ in i ugnen ca 25 minuter. 225 grader. Strö över riven ost de sista 10 minuterna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar