måndag 17 mars 2014

Köttfärsgratäng


Igår blev det en finfin köttfärsgratäng till kvällsmat. gjord på lite av vad som fanns hemma i kylen. till gratängen åt vi en sallad och microbröd med lite gott pålägg.

RECEPT:
Köttfärsröra:
1 gul lök
2 pkt bacon
500g köttfärs (jag hade rådjursfärs)
200g champinjoner
3 msk tomatpuré
1 msk soya (jag hade Renee Voltaires tamari soya)
1 msk buljong (jag hade Renee Voltaires lantbuljong)
1 tsk timjan
1 dl vatten
1 dl rött vin
Vitlökspulver, peppar och chilipulver

Äggstanning: 
3 ägg
3dl kokosgrädde (eller vanlig grädde)
Peppar

1 dl riven ost att strö över

Stek löken i lite smör. Tillsätt bacon och sedan köttfärsen. Låt steka ihop och tillsätt övriga ingredienser. Låta kokat ihop i ca 20 minuter, tills vätskan kokats bort.

Häll köttfärsröran i en ugnsform. Vispa ihop äggstanningen och häll över. Ställ in i ugnen ca 25 minuter. 225 grader. Strö över riven ost de sista 10 minuterna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar