tisdag 8 juli 2014

Dagens kvällsmat: Lövbiffsgratäng

Lillasyster Jempa stod för kvällsmaten idag. En riktigt god lövbiffsgratäng. Jag assisterade med salladen som också blev fin.



 Lövbiffsgratäng med ädelost
400 g lövbiff, strimlad
2 msk Tamari soja
1 msk kalvfond, konc.
1 vitlöksklyfta, riven
1 purjolök, strimlad
100 g champinjoner, i fyra delar
1 röd paprika, skivad
1 msk smör

Sås:
4dl kokosgrädde
140 g gräddädel
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar, nymald
1 tsk tamari soja

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter.

Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg hälften i en smord ugnssäker form. Fördela kött och marinad ovanpå.

Koka upp grädde och ädelost. Krydda med timjan, soja och svartpeppar.

Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå, tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter.

 Servera med valfritt tillbehör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar