Lövbiffsgratäng med ädelost
400 g lövbiff, strimlad
2 msk Tamari soja
1 msk kalvfond, konc.
1 vitlöksklyfta, riven
1 purjolök, strimlad
100 g champinjoner, i fyra delar
1 röd paprika, skivad
1 msk smör
Sås:
4dl kokosgrädde
140 g gräddädel
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar, nymald
1 tsk tamari soja
1 tsk tamari soja
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter.
Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg hälften i en smord ugnssäker form. Fördela kött och marinad ovanpå.
Koka upp grädde och ädelost. Krydda med timjan, soja och svartpeppar.
Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå, tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter.
Servera med valfritt tillbehör!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar