måndag 14 juli 2014

Vitkålsgratäng

I lördags stod mamma för middagen och bjöd på dessa läckerheter. Grillad ryggbiff, sallad, baconlindad halloumi, stekt halloumi och en väldigt god vitkålsgratäng (den lilla högen bredvid salladen). Denna gratängen kommer jag definitivt att testa igen inom kort.


VITKÅLSGRATÄNG RECEPT:
½ vitkålshuvud
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
1dl creme fraiche
1 msk sambal oelek
salt och svartpeppar
2 dl smakrik riven ost

Strimla vitkålen och finhacka den gula löken. Stek vitkål, gul lök och pressad vitlök i smör tills det mjukar något. Tillsätt grädde, creme fraiche och sambal oelek och låt grädden koka in under några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll vitkålsröran i en ugnsform och toppa med osten. Gratinera i ca 20-25 minuter i 200 grader tills vitkålen är mjuk och ytan fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar