Igår gjorde jag denna supergoda fiskgratängen.
Ursprungsreceptet innehöll egentligen bara lax men jag hade både lax och torsk i min gratäng. Tog dessutom dubbla burkar kräftstjärtar och gjorde lite mer sås. Så här gjorde jag:
Ursprungsreceptet innehöll egentligen bara lax men jag hade både lax och torsk i min gratäng. Tog dessutom dubbla burkar kräftstjärtar och gjorde lite mer sås. Så här gjorde jag:
Fiskgratäng med kräftsås
400g lax
400g torsk
3dl grädde
300g Kavli kräftost
2 burkar kräftstjärtar
1dl finhackad dill
2½ msk hummerfond
2 krm cayennepeppar
1dl riven smakrik ost
Salt
Peppar
Tina torsk och lax, dela i bitar och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra. Häll av kräftstjärtarna och fördela över fisken.
Koka upp såsen (grädde, kräftost, fond, dill och cayennepeppar) och häll över fisken. Strö över osten.
Gratinera i ugnen ca 30 minuter, 200grader.
Servera tex med broccolimos och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar