I tisdags när jag skulle iväg och löpträna så hade jag fixat en kycklingpaj till min übercurlade sambo att äta till kvällsmat. Pajen fick högsta betyg!
Kycklingpaj med bacon och soltorkade tomater
Pajdeg:
2½ dl mandelmjöl
40g rumsvarmt smör
1msk fiberhusk
½tsk salt
1 ägg
Fyllning:
200g kycklingfile
1 pkt bacon
10 champinjoner
10 soltorkade tomater
1dl creme fraiche
3ägg
salt och peppar
Basilika
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och låt stå i kylen 30 min.
Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten. Förgrädda i ugnen i 5 minuter, 200 grader.
Skär kycklingen i bitar och stek i smör. Tillsätt bacon och skivade champinjoner. Salta och peppra.
Vispa ihop ägg och creme fraiche. Krydda med salt och peppar. Blanda ner kycklingröran och de soltorkade tomaterna och häll det i pajskalet.
Krydda/garnera med basilika.
Grädda ca 30 minuter, 200 grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar