tisdag 5 mars 2013

Paj med salami, fetaost och oliver

Vad passar inte bättre på ett buffébord än en paj? I helgen gjorde jag en paj med salami, fetaost, oliver och tomater. Fick receptförfrågan av våra gäster dagen efter (som inte äter LCHF) så det måste ha varit ett riktigt gott betyg!


Paj med salami, fetaost och oliver

Pajdeg:
2½ dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
40g rumsvarmt smör
1msk fiberhusk
½tsk salt
1 ägg

Fyllning:
200g salami
150g fetaost
ca 15st svarta kärnfria oliver
100g riven ost
5st körsbärstomater
4 ägg
2 dl grädde
Salt
Peppar

Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och låt stå i kylen 30 min.Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten. Förgrädda i ugnen i 10 minuter, 200 grader.

Skär salamin, i bitar, blanda med grovsmulad fetaost och halverade oliver. Lägg ner detta i pajskalet och strö över riven ost.
 
Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med salt och peppar. Häll i pajskalet. Garnera med halverade körsbärstomater.

Grädda ca 30-40 minuter, 200 grader  till äggstanningen stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar