tisdag 5 mars 2013

Sallad med Chevre, rödbetor och bacon

Den här salladen är nog bland det aboslut godaste som finns!
Att koka färska rödbetor är superenkelt och blir mycket, mycket godare (och nyttigare!) än att köpa de där färdiga i burk. Viktigt bara att de får koka länge. Sen innehåller rödbetor ganska mycket kolhydrater så är man superstrikt ska man inte häva i sig.


Sallad med chevre, rödbetor och bacon

150 g chevreost
1 pkt bacon
5-6 rödbetor
Finbladig sallad eller färsk spenat
Lite crema di basamico (inte LC men jag tycker lite är ok)

Skär av nästan allt av rödbetsblasten men spara hela rotspetsen och koka rödbetorna cirka 50 minuter i lättsaltat vatten. Känn med sticka när de är mjuka. Skala dem under kallt vatten så går det lätt.
Skär sedan i mindre bitar.

Lägg baconet på ett bakplåtspapaper på en plåt och stek i ugnen ca 10-15min på 225 grader tills de är klara. Klipp sedan i mindre bitar.

Fördela sallad, rödbetor, bacon och chevre på ett fat, ringla över lite basamico, klart!

Tips! Vill man ha en matigare sallad som huvudrätt så tillsätt bara lite kyckling! Även lite nötter är gott att strö på tex valnötter eller pinjenötte.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar