torsdag 7 mars 2013

Rättikagratäng

Rättika är en rotfrukt med väldigt lågt kolhydratinnehåll. Ett perfekt substitut för potatis i potatisgratäng!


Rättikagratäng
800g rättika
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2-3dl grädde
100g riven ost (gärna smakrik, typ västerbottenost)
Salt
Peppar

Skala och skiva rättikan (eller gör smala stavar som jag gjorde). Koka i lättsaltat vatten i 10-15 minuter.

Fördela hälften av rättikan i botten på en ugnsfast form. Skiva lök och pressa vitlök och fördela över. Salta och peppra. Lägg på resten av rättikan, salta och peppra igen. Häll på grädden och gratinera i ugnen i 45-60 minuter, 225 grader.

När ca 15 minuter återstår så lägg på osten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar