torsdag 28 februari 2013

Dagens lunch: Korv med blomkålsmos

Dagens lunch blev blomkålsmos med ”tellicherry pepper” korv. Ser kanske inte så kul ut på tallriken men det var verkligen hur gott som helst! Blomkålsmos är med mina smaklökar godare än potatismos!

BLOMKÅLSMOS
1 blomkålshuvud
0,5-1 dl vispgrädde
En klick smör
Salt och vitpeppar


Tisdagens löpträning

I tisdags var jag och löptränade igen. Dagens intervallträning var 7 x 3 min med 1min joggvila. Efter passet var det någon form av styrkegymnastik. Löppasset kändes bra, styrkegymnastiken ja den var sådär… Tänkte ett antal gånger ”undra vilken muskelgrupp vi tränar nu”.

På söndag planerar jag att vara med på distansträningen.

"Fran"

Idag var dagens ”work of the day” den klassiska ”Fran”. Jag kämpade mede RX-vikten 30kg och pull ups utan band. Tog gott om tid på mig men känner mig nöjd!

WOD
Fran

21-15-9
Thrusters 55/30 (30)
Pull Ups

Time: 10,12min

Afterbash
Tabata situps

onsdag 27 februari 2013

Tips! Fiberhusk/psyllium

Om man som jag bakar mycket eller äter kesoplättar allt som oftast så går det åt väldigt mycket fiberhusk. En liten påse på 100g som kostar 25:- går åt i ett nafs, tror jag köper en varje gång jag handlar… Men häromdan så hittade jag en dubbelt så stor påse malt psyllium från Finax till samma pris! Ni som inte vet så är fiberhusk just nermalt psylliumfrö så det är precis samma sak! Jag har än så länge bara hittat det på Citygross men hoppas snart hitta det även på ICA!


Köttfärssås med morötter

Köttfärssås är inget som jag personligen helst äter, faktum är att jag aldrig, inte ens som barn har varit förtjust i köttfärssås. Men som de flesta andra så älskar övriga familjen denna maträtt. I veckan gjorde jag en variant med rivna morötter i, morötter har ett ganska högt kolhydratinnehåll i mat såhär tycker jag att det är helt ok. Istället för pasta till kokade jag strimlad vitkål. Min syster fick med sig en matlåda till jobbet och gav den absolut högsta betyg. Jennifer, som är en väldigt kräsen dam, tyckte att det var jättegott med vitkål till och Erlendur ja han är van;) Vitkålen och köttfärsen går utmärkt att frysa in så passa på att göra storkok!

Tips! Kika gärna när du köper tomatkross, tomatpure etc så den inte innehåller tillsatt socker. Det gömmer sig överallt! Jaga låga kolhydratinnehåll. De ekologiska är många gånger de bästa alternativen. Likaså de som kostar någon krona extra.

Köttfärssås med morötter
500g nötfärs
1 gul lök
400g tomatkross
2-3 dl grädde
2msk tomatpuré
2 msk ketchup (den steviasötade)
2 msk oxfond
2 morötter
Basilika
Vitlökspulver
Salt
Peppar

Hacka löken och stek den mjuk i smör. Tillsätt köttfärsen och stek ihop.

Tillsätt tomatkross, grädde, 2 msk tomatpuré, ketchup, fond och rivna morötter. Krydda efter tycke och smak.

Låt sedan koka ihop, gärna riktigt länge. Min köttfärssås kan stå och koka upp mot en timma. Då blir den som godast!

Servera med strimlad vitkål (koka i ca 10 minuter i lättsaltat vatten)

Crossfit team

Idag körde jag och Jennifer teampasset ihop:)

WOD
4 Minutes Thuck jumps
Then immediately…
6 rounds of

10 Over the Box Jumps 24/20
10 Shoulder to Overhead 50/30 (Hade 30kg)
10 wall Balls 10/6


Afterbash
8 min AMRAP
Clean and Jerk (30kg)

 

tisdag 26 februari 2013

Dagens lunch: kycklingtallrik

Blev klassikern kycklingtallrik idag. Men det är ju så smidigt att bara fixa en kycklingfile och sen bara slängamed lite av vd som finns hemma i kylen. Idag blev det kyckling, avokado, majjonäs, fetaost, sallad, gruka och paprika.

Gårdagens crossfit: Fight gone bad

Glömde ju lägga ut gårdagens pass! 

Passet "Fight gone bad" var ett stationspass med 5 stationer, en minut per station i 3 varv. 30 kilo på SDHP och push-press gällde både för killar och tjejer. Vet inte hur många repetitioner jag gjorde idag men det gick inte i någon turbofart..

Three Rounds of:
Wall-ball, 10/6(For reps)
Sumo Dead-lift High-pull, 30 kg (For reps)
Box Jump, 20″ box (For reps)
Push-press,30 kg (For reps)
Row (For calories)

In this workout you move from each of five stations after a minute. The clock does not reset or stop between exercises. This is a five-minute round from which a one-minute break is allowed before repeating. On call of “rotate”, the athletes must move to the next station immediately for best score. There is no rest between exercises. One point is given for each rep, except on the rower where each calorie is one point.

Dagens crossfit

Idag fick jag med mig Jennifer på crossfitpasset. Och ja det fixar hon ju galant!

WOD
12 min AMRAP
10 box jumps
15 burpees
10 hang power clean 55/35 (30kg)

Afterbash
For time
80 hollow rock

måndag 25 februari 2013

Dagens lunch: kycklingbiffar med avokadosalsa

Till lunch idag blev det rester fråpn lördagens tjejträff! Kycklingbiffar med avokadosalsa

Team Reebok Inspirationsdag

I TEAM Reebok ingår några av de bästa CrossFit-coacher och atleter i Sverige. De var på besök på onyx i lördags och hade inspirationsdag. De bjöd på föreläsningar, teknikträning och WODs.
Dagens startade med föreläsning ”vad är crossfit” följt av en workshop i olympiska lyft där vi tränade snatches. Efter det körde vi en wod. Hade 16kg kettlebell och hann 36 burpees. Det var MYCKET jobbigare än vad man kan tro!

Bilderna är lånade på http://teamreebok.wordpress.com/
WOD
AMRAP 5 min
30 goblet squat
30 KB swing
30 lunges
Max AMRAP burpees
(Hade 16kg kettlebell och hann 36 burpees. Det var MYCKET jobbigare än vad man kan tro!)
Efter det hade vi lunchrast.

Sen föreläste Numi Snær Katrinarson (en av nordens absolut främsta crossfitatlet) om träning och tävling.  Efter det var det dags för gymnastic workshop där vi tränade på teknik för muscle ups och pull ups.

Numi Snær Katrinarson


Dagens avslutades med nedan wods

AMRAP 5min
5 pull ups
10 airsquats

1 min vila

AMRAP 5min
Shuttle run
10 situps
Shuttle run
10 climbers

1 min vila

AMRAP 5 min
10 wallballs
5 toes to bars

Sen var jag trött! Men riktigt nöjd efter en fantastiskt rolig dag.



Här hittar ni Team Reeboks hemsida: http://teamreebok.wordpress.com/


fredag 22 februari 2013

MONKI mandelsmör

Har länge tänkt att jag skulle testa Monkis mandelsmör men har tyckt attt priset (85:-!) har varit på tok för dyrt. Igår köpte jag iallafall en burk för att "unna mig". Vilken besvikelse! Det var inte det minsta gott! Kung Markattas mandelsmör äter jag med sked som godis men detta låter jag hellre stå kvar i skåpet.... Kanske var det bra det för nu slipper jag lägga ut 85:- någon mer gång.

Finally!

Ja, äntligen fick jag med Jennifer på ett Crossfit teampass! Och jag kan nog med största säkerhet säga att hon kommer att vara där igen:)

WOD
for time
1 varv Cindy (5 pull ups, 10 push ups, 15 airsquats)
1 clean and jerk
1 varv Cindy
2 C&J
1 varv Cindy
3 C&J
osv....... upp till 10 clean and jerk

time: 17min

Man delade på "Cindy" men bägge skulle göra alla clean and jerk. Detta var egentligen min tilltänka vilodag den här veckan så jag körde bara med 25kg. I morgon ska jag nämligen vara på Onyx hela dagen, Reebook kommer och ska ha föreläsningar, träning etc inom crossfit och då vill jag känna mig någorlunda fräsch!

torsdag 21 februari 2013

Crossfit Endurance

Det är väldigt sällan jag har träningsvärk men det har jag nu, i låren. Kommer garanterat från tisdagens löpning... Dagens pass kändes ändå bra, jag utmanade och hade RX-vikten 30kg på min stång och det gick bra trots 80 repetitioner. Tog det ganska lugnt så jag hann inte mer än ca 40-50 hopp per varv.

WOD
Against a 4 minute Running clock
4 rounds of
Run 400 m
20 power clean 45kg/30kg (killar/tjejer)
remain time lateral jumps
Rest 2 minutes

onsdag 20 februari 2013

Crossfit team

Trots sen träning igår så blev det morgonträning idag. Men det kändes riktigt bra! Jag startade marklyften på 65kg men det kändes för lätt så jag ökade till 70kg efter halva tiden. Handstående armhävningar körde jag med en mits (ca5cm hög) under huvudet och de kändes också lätta idag! Mitt mål att klara riktiga ändå ner till golvet kanske inte är så långt bort!

Under tiden den ena gjorde marklyft och HSPU gjorde den andra airsquats.

WOD
20 min amrap
Partner 1:
7 deadlift 120/80 (jag körde 65/70kg)
7 HSPU (handstand pushups)
Partner 2:
Airsquats


tisdag 19 februari 2013

Stege 5-4-3-3-4-5

Träningen i kväll var riktigt rolig, det var inte sista gången!

Passets upplägg idag var stege:  5-4-3-3-4-5 med 1 min joggvila. Det innebar 5 minuters löpning, 1 minuts joggvila, 4 minuters löpning, 1 minuts joggvila osv.

Efter löpningen var det 24 minuters core-träning, tuff sådan! Jag kommer ha träningsvärk i morgon!


Ikväll är det dags!

Jag är ju anmäld till Göteborgsvarvet och jag har länge sagt att nästa vecka ska jag ta tag i löpträningen... men så blir det ändå inte av; det regnar, är för kallt, väntar på att Cillen ska komma hem etc etc. Ursäkterna är många . Men ikväll så ska det bli av, ska testa att träna med SOK knallen, intervallträning inomhus. Om jag tycker att det är kul så är tanken att byta ut 2 crossfitpass i veckan mot löpträning.
 
Återkommer med utvärdering av kvällens pass!

Jag och Cillen på löptur Skummeslöv-Båstad i somras!

måndag 18 februari 2013

Ädelostgratinerad kyckling

Ikväll åt vi en kycklingrätt som vi tillagat en gång tidigare när vi hade matkasse. Tror vi åt upp på 5 minuter, ja det va gott kan man säga, riktigt gott! Väldigt lättlagad rätt dessutom.Serverade kycklingen med brysselkål som passade perfekt till!

Kyckling med ädelostsås
2 kycklingfileer
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 75g ädelost
1 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
Timjan
Salt 
Peppar

Skär fileerna i mindre bitar. Finhacka löken och vitlöken. Stek löken mjuk i smör, tillsätt kycklingen och stek några minuter. Krydda med timjan, salt och peppar.

Lägg kycklingen och löken i en ugnsfast form. Mosa ihop ädelost, creme fraiche och fond och bred ut över kycklingen.

Gratinera i ugnen ca 20 minuter, 200grader.

Servera med kokt brysselkål. 
Peppar 

Dagens lunch: köttfärsgratäng med sallad och vallmofralla

Dagens lunch blev rester från gårdagens kvällsmat. Precis lika gott idag!


Dagens crossfit

WOD
10 wallballs 10/6
20 boxjumps
40 thuck jumps/ double unders

Time: 8,10

Afterbash
For time:
100 hollow rocks

Time: 3,30

söndag 17 februari 2013

Enklaste pannkakorna

Erlendur var sådär nöjd när jag skulle servera honom ärtsoppa häromdagen... Så jag fick (likt till ett barn) muta honom med att han fick pannkakor till efterrätt. Gjorde enligt ett nytt recept som va jättelätt och dom var riktigt goda! Receptet hittade jag här.

Pannkakor ca 4st
2 ägg
2dl grädde
1msk fiberhusk
3msk smör
1 krm salt

Blanda alla ingredienser med en elvisp. Låt svälla 5 minuter.

Värm smöret och blanda in i smeten. Stek sedan på båda sidor. 

LCHF-müsli

Idag gjorde jag lite oplanerat LCHF-müsli. Saken var den att jag egentligen gjorde knäckebörd men hade inne plåtarna lite väl länge i ugnen så de flesta av knäckebröden blev till smulor.... Men istället för att slänga det så tänkte jag att det blir ju perfekt att spara och ha som müsli över yoghurten. Thelma fick smaka till mellanmål och hon åt med god aptit!

Så nu finns det även low carb müsli i vårt skafferi
Lyckades faktiskt rädda ett gäng knäckebröd också. Garnerade med ljust resp mörkt vallmofrö
Receptet på min müsli/knäcke hittar ni här

Köttfärsgratäng med svamp och bacon

Ikväll gjorde jag en köttfärsgratäng med lite som fanns hemma. Det blev toppengod. Inte alls såsär gräddmastig som många LCHF-gratänger ofta blir. Till gratängen åt vi en enkel sallad och vallmofrallor
Köttfärsgratäng med champinjoner och bacon
500 g köttfärs
400g champinjoner
2 gula lökar 
2 tsk sambal oelek
1½ dl rött vin
2 msk tomatpuré
1-2 tsk oxfond 
Salt, peppar, timjan
1-2 dl riven ost
1½ dl grädde

1 dl mjölk
½ dl vatten
3 ägg
1 pkt bacon

Gör så här

  1. Stek löken mjuk i smör, tillsätt färsen och champinjonerna. Stek ihop.
  2. Tillsätt sambal oelek, vin, tomatpuré, oxfond och kryddor. Låt koka ihop 15-20 minuter och lägg sean i en ugnsfast form. Strö över riven ost.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, vatten och mjölk. Häll över färsblandningen.
  4. Knaperstek baconet, låt rinna av på hushållspapper och strö över gratängen.
  5. Gratinera i ugnen 200 grader i ca 20 minuter eller tills såsen "stannat"
 Servera med en god sallad 

Vallmofrallor

Idag bakade jag ett bröd som nog blivit mitt nya favoritbröd. Egentligen är det receptet på hamburgerbrödet jag gjorde för några veckor sedan men det går precis lika bra att äta som "vanliga" frallor. Strödde vallmofrön ovanpå istället för sesamfrön. Brödet är riktigt saftigt och luftigt! Sen är det verkligen superlätt att göra!
Ljusa frallor 6-8st
1 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
0,5 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl bakepro (kan bytas ut mot sesamfrön)
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 ägg
2 dl creme fraiche (eller kesella)
0,5 dl vatten
2 msk smält kokosfett

Vallmofrön som garnering
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, creme fraiche, vatten och kokosfett i en annan bunke. Blanda ihop alla ingredienser och blanda väl, låt smeten svälla ca 15 minuter. Klicka ut 6-8 klickar på en plåt och forma eventuellt till med lite fuktiga händer. Grädda i 20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Låt bröden svalna under bakduk.

Helgens träning

Idag har jag vilat från träning men igår morse körde jag ett pass crossfit. Ett tufft sådant. Jag hann inte ens klart med mina 7 varv innan passet var slut, ville ändå göra klart woden så jag gjorde mitt sista varv efteråt.

WOD
7 rounds of
12 thrusters 40/30 (4 varv 30kg, 3 varv 25 kg)
9 toes to bars
200m run with weight (10kg)

fredag 15 februari 2013

Burgundisk köttgryta med vitkålsris

 När jag gör köttgrytor så gör jag dem ofta över flera dagar. Dag ett förbereder jag och skär upp allt, dag två och tre får gryta stå och koka. Långkoksgrytor är supersmidigt att göra, sköter ju sig själv på spisen/i ugnen.

Igår åt vi en gryta på lamm med inspiration från en Burgundisk köttgryta som jag gjort flera gånger tidigare. Den blev hur god som helst.

Jag har tagit bort mjöl och lagt till LCHFredningen redix. Bytt ut balsamvinägern mot rödvinsvinäger och lagt till lite kryddiga korvar för att höja smaken.

Denna gryta ska kokas i ugnen enligt receptet men kan även kokas som vanligt på plattan.

Grytan serverades med ”vitkålsris” vilket är grovriven vitkål som kokat i lättsaltat vatten någon minut. Gott, enkelt och billigt.



Burgundisk köttgryta
1kg grytbitar av lamm eller nötkött
1 msk tomatpuré
1-2 msk redix
½ dl rödvinsvinäger
2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond+vatten)
½ flaska rödvin
2 paket bacon
200g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 burk syltlök (375g)
2 kryddiga korvar (med hög kötthalt)
Salt
Svartpeppar
Ca 1 liter vatten
1 bouquet garni* (eller krydda helt enkelt med timjan, basilika och lagerblad)

*En klassisk kryddkombination där man binder ett par lagerblad och några kvistar timjan och basilika runt en bit morot)

DAGEN FÖRE:
Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor. Salta och peppra generöst.
Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter. Strö över redix och blanda väl.

Häll på vinäger och låt koka ihop i ett par minuter. Tillsätt kalvbuljong och rödvin. Sänk värmen och sjud.

Strimla baconet. Skär champinjonerna i kvartar. Grovhacka vitlöken. Häll av spadet från syltlöken. Bryn bacon, champinjoner, korv och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret.
Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt.

Häll på så mycket vatten som behövs.

Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre. Vänd ner den i grytan.

Sätt på ett lock och ställ in i ugnen på mellersta falsen, 175 grader. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra. Låt svalna, ställ kallt.

SERVERINGSDAGEN:
Småkoka gryta i ½-1 timma tills köttet är riktigt mört.

Fredagsfika

Idag fick vi semlor på jobbet (va inte fettisdagen i tisdags?). Ja i vilket fall, på vårt jobb så får man glutenfria semlor, laktosfria semlor, ja till och med wienerbröd om man inte gillar semlor..? Men så långt som specialare till oss som inte äter kolhydrater har vi inte kommit. Min kollega Linda tog då saken i egna händer och åkte till Byttrops Finbageri och köpte oss varsin LCHF-semla så vi också kunde fika!

Dagens lunch: kycklingwraps

Ja det är ju inte helt sällan kyckling förekommer i min lunch… Tur att det går att variera i det oändliga! Idag blev det wraps fyllda med kyckling, avokado, turkisk yoghurt och het salsa. Huur gott som helst.


Stressig lunch så det blev ingen "snygg" bild idag


Team+ 250 situps och 9 steg på händerna

Idag var det dags för team igen. Körde ihop med Marie-Lousie, hon är rolig! Man garvar halva passet.

På handstående armhävningar hade jag bara en mits (ca 5cm) avstånd till marken. Partner deadlift innebar att man skulle lyfta stången i varsin ände, vikten skulla vara sammalagda vikten -50kg, det hade blivit bara dryga 60kg för oss så vi la på lite och körde på 80kg. Vi tog av till 50kg när stången skulle bäras 200m. för varje gång stången släpptes ner skulle vi göra 10 burpees=30 burpees för oss.

Det sista vi skulle göra var 100 situps, jag passade på att göra 150st extra idag. Har haft en situpsvecka vilket har inneburet 100st/dag med de jag gjorde extra idag kan jag ta en dag ledigt i helgen;)

Efetr passet övade jag på att gå på händerna, har ju som mål att gå 10 steg. Idag klarade jag 9 steg så jag får nog höja målet!


WOD 1
12 min AMRAP
Partner 1:
24 KB swing 24/16
12 boxjumps
6 HSPU (handstand pushups)
Partner 2:
12 push ups handrelease
6 chest to bar

WOD 2
50 partner deadlift
200m barcarry
100 situps

torsdag 14 februari 2013

Dagens lunch: Kycklingsallad a´la Cesar

Kyckling, sallad, fetaost, avokado, gurka, paprika och så lite Cesardressing på det!

Crossfit

Warm Up
Group Dynamic

Skill
Kettlebell Swing

WOD
3 rounds for time
30 Kettlebell Swings (24/16)
30 Box jumps (24/20)
30 lateral jumps/Double Unders

After Bash
Recover and Mobilize

Dagens pass var flåsigt och skitkul. Fick en tid på 9,50min och var med den snabbastJ

onsdag 13 februari 2013

Dagens lunch: ägg

Snabb, lättlunch. 4 kokta ägg med dill och salt. Jäkligt gott, testa!


Team "Nate"

Dagens team pass körde jag själv. Hann 2000m och 7 varv. Körde utan band men klarar inte riktigt ända ner på HSPU

WOD
20 min AMRAP
500m row
4 chest to bars
4 HSPU (handstand pushups)
8 KB swing 16kg

Afterbash
8 min AMRAP
Bearwalk/pushups
Lunges med vikt 10 kg/jackknife

tisdag 12 februari 2013

Dagens lunch: Köttfärslimpa och vitkål i gräddsås

Idag blev det en gammal lunchlåda innehållande köttfärslimpa med vitkål i gräddsås som legat i frysen och väntat ett tag..

Maten var ju jättegod men hur tänkte jag med portionsstorleken? Hemma skriver jag alltid M på mina portioner, E på Erlendur och T på Thelmas, det stod ett M på denna men borde nog stått ett T...


bilden gör inte maten rättvisa för det var riktigt gott!

Crossfit Endurance

Kände att det är på plats att öka konditionen lite mer så löpträningen blir lättare sen när jag kommer igång. Så idag fick det bli Crossfit Endurance.

Endurance WOD
21-18-15-12-9-6-3
of
Push ups Hr
Russian Kettle Bell Swings (16kg)
Box Jumps
Between each run shuttle run


Time: 10,50min

måndag 11 februari 2013

Mandelsmör

Laster kommer man aldrig undan. Min just nu: mandelsmör!! Inköpt torsdag - slut söndag… Men en helt ok last ändå. 
Laster kom

Marinerad fläskfile med haricot verts

I lördags testade jag ytterligare ett nytt recept från tidningen ”Allt om LCHF”. Denna gången var det dags att tillaga fläskfile. Då jag tycker att balsamvinäger innehåller alldeles för mycket kolhydrater bytte jag ut den mot rödvinsvänger (tog ½ mängden eftersom den är lite skarpare i smaken). Fläskfilén blev smakrik och god och är en perfekt rätt att ha på buffebordet eller tapasen då den äts kall och kan förberedas i förväg. Tillbehören var helt ok, tycker inte att haricot verts är det absolut roligaste att äta men getost är ju bland det godast som finns så det höjde upp det hela. Oliver är ju alltid gott.


Marinerad fläskfile med haricot verts och chevre
500g fläskfilé
Smör att steka i
Salt och peppar
En kruka färsk basilika
3 vitlöksklyftor
1½ dl olivolja
1dl balsamvinäger (jag använd rödvinsvinäger)
300g haricot verts
1 liten burk svarta oliver
120g chevreost

Sätt ugnen på 150 grader. Stek filén i rikligt med smör så den får fin färg runt om. Salta och peppra.

Lägg filén i en ugnsfast form. Stek tills innertemperaturen är 70 grader, använd gärna stektermometer. Ta ut fileen ut ugnen och täck med ugnsfolie.

Hacka basilikan och skiva vitlöksklyftorna tunt. Bland olivolja, vinäger, vitlöken och basilikan.

Skär fileen i 1cm tjocka skivor och lägg tillbaka i formen. Häll över marinaden och marina i minste en halvtimma.

Servera med kokta haricot verts, oliver och smulad getost.

Stekt bacon

Ett vansinnigt smidigt sätt att steka bacon är att lägga dem på ett bakplåtspapper på en plåt och så in i ugnen i 10 minuter på 225 grader. Baconet blir perfekt stekt och man slipper matoset, en flottig spishäll och disken!!


Dagens lunch: kycklingtallrik


Frontsquats och pull ups

Jag kunnat ta tyngre på knäböjen idag men att få upp stången (cleansen) är min akilleshäl! Idag var jag väldigt nöjd med att jag (utan större problem) lyckades få upp 35kg inför varje knäböj. Jag brukar inte ta mer än 30kg (eller 32,5kg). Pullupsen gör jag numera alltid utan band. Handståendet höll på att ta död på axlarna men kändes jäkligt bra efteråt, ska öva mer på detta. Har ju sagt att jag ska kunna göra handstand push ups innan detta året är slut!

Warm up
10 min AMRAP (as many round as possible)
10 pull ups
10 air squats
10 medball clean


WOD
For time
5 front squats (35kg)
25 pull ups
4 front squats (35kg)
20 pull ups
3 front squats (35kg)
15 pull ups
2 front squats (35kg)
10 pull ups
1 front squats (35kg)
5 pull ups

Time: 9,50min

Afterbash
Tabata: handstand