söndag 17 februari 2013

Vallmofrallor

Idag bakade jag ett bröd som nog blivit mitt nya favoritbröd. Egentligen är det receptet på hamburgerbrödet jag gjorde för några veckor sedan men det går precis lika bra att äta som "vanliga" frallor. Strödde vallmofrön ovanpå istället för sesamfrön. Brödet är riktigt saftigt och luftigt! Sen är det verkligen superlätt att göra!
Ljusa frallor 6-8st
1 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
0,5 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl bakepro (kan bytas ut mot sesamfrön)
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 ägg
2 dl creme fraiche (eller kesella)
0,5 dl vatten
2 msk smält kokosfett

Vallmofrön som garnering
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, creme fraiche, vatten och kokosfett i en annan bunke. Blanda ihop alla ingredienser och blanda väl, låt smeten svälla ca 15 minuter. Klicka ut 6-8 klickar på en plåt och forma eventuellt till med lite fuktiga händer. Grädda i 20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Låt bröden svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar