Köttfärsgratäng med champinjoner och bacon
500 g köttfärs
400g champinjoner
2 gula lökar
2 tsk sambal oelek
1½ dl rött vin
2 msk tomatpuré
1-2 tsk oxfond
Salt, peppar, timjan
1-2 dl riven ost
1½ dl grädde
1 dl mjölk
½ dl vatten
3 ägg
1 pkt bacon
Gör så här
- Stek löken mjuk i smör, tillsätt färsen och champinjonerna. Stek ihop.
- Tillsätt sambal oelek, vin, tomatpuré, oxfond och kryddor. Låt koka ihop 15-20 minuter och lägg sean i en ugnsfast form. Strö över riven ost.
- Vispa ihop ägg, grädde, vatten och mjölk. Häll över färsblandningen.
- Knaperstek baconet, låt rinna av på hushållspapper och strö över gratängen.
- Gratinera i ugnen 200 grader i ca 20 minuter eller tills såsen "stannat"
Denna ska jag prova i veckan :)
SvaraRadera