måndag 11 februari 2013

Marinerad fläskfile med haricot verts

I lördags testade jag ytterligare ett nytt recept från tidningen ”Allt om LCHF”. Denna gången var det dags att tillaga fläskfile. Då jag tycker att balsamvinäger innehåller alldeles för mycket kolhydrater bytte jag ut den mot rödvinsvänger (tog ½ mängden eftersom den är lite skarpare i smaken). Fläskfilén blev smakrik och god och är en perfekt rätt att ha på buffebordet eller tapasen då den äts kall och kan förberedas i förväg. Tillbehören var helt ok, tycker inte att haricot verts är det absolut roligaste att äta men getost är ju bland det godast som finns så det höjde upp det hela. Oliver är ju alltid gott.


Marinerad fläskfile med haricot verts och chevre
500g fläskfilé
Smör att steka i
Salt och peppar
En kruka färsk basilika
3 vitlöksklyftor
1½ dl olivolja
1dl balsamvinäger (jag använd rödvinsvinäger)
300g haricot verts
1 liten burk svarta oliver
120g chevreost

Sätt ugnen på 150 grader. Stek filén i rikligt med smör så den får fin färg runt om. Salta och peppra.

Lägg filén i en ugnsfast form. Stek tills innertemperaturen är 70 grader, använd gärna stektermometer. Ta ut fileen ut ugnen och täck med ugnsfolie.

Hacka basilikan och skiva vitlöksklyftorna tunt. Bland olivolja, vinäger, vitlöken och basilikan.

Skär fileen i 1cm tjocka skivor och lägg tillbaka i formen. Häll över marinaden och marina i minste en halvtimma.

Servera med kokta haricot verts, oliver och smulad getost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar