Ikväll åt vi en kycklingrätt som vi tillagat en gång tidigare när vi hade matkasse. Tror vi åt upp på 5 minuter, ja det va gott kan man säga, riktigt gott! Väldigt lättlagad rätt dessutom.Serverade kycklingen med brysselkål som passade perfekt till!
Kyckling med ädelostsås
2 kycklingfileer
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 75g ädelost
1 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
Timjan
Salt
Peppar
Skär fileerna i mindre bitar. Finhacka löken och vitlöken. Stek löken mjuk i smör, tillsätt kycklingen och stek några minuter. Krydda med timjan, salt och peppar.
Lägg kycklingen och löken i en ugnsfast form. Mosa ihop ädelost, creme fraiche och fond och bred ut över kycklingen.
Gratinera i ugnen ca 20 minuter, 200grader.
Servera med kokt brysselkål.
Peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar