Kycklingpaj med fetaost och svamp
Pajdeg:
2½ dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
40g rumsvarmt smör
1msk fiberhusk
½tsk salt
1 ägg
Fyllning:
400g kycklingfilé
smör att steka i
10 champinjoner
150g fetaost
1dl creme fraiche
3ägg
salt och peppar
10 cocktailtomater
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och låt stå i kylen 30 min.
Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten. Förgrädda i ugnen i 5 minuter, 200 grader.
Skär kycklingen i bitar och stek i smör. Tillsätt skivade champinjoner. Salta och peppra.
Vispa ihop smulad fetaost, ägg och creme fraiche. Krydda med salt och peppar. Blanda ner kycklingen och champinjonerna och häll det i pajskalet.
Halvera tomaterna och lägg dem överst.
Grädda ca 30 minuter, 200 grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar