tisdag 5 februari 2013

Kycklingpaj med svamp och fetaost

I förra veckan köpte jag kvällstidningarnas bilaga "Allt om LCHF" och där i fanns verkligen jättemånga recept som jag blev sugen på att testa. Först ut blev en kycklingpaj som hade en jättegod smak av fetaost. Pajdegen har jag gjort tidgare och den är minst lika god som vanlig!


Kycklingpaj med fetaost och svamp

Pajdeg:
2½ dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
40g rumsvarmt smör
1msk fiberhusk
½tsk salt
1 ägg

Fyllning:
400g kycklingfilé 
smör att steka i
10 champinjoner
150g fetaost 
1dl creme fraiche
3ägg
salt och peppar
10 cocktailtomater

Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och låt stå i kylen 30 min.

Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten. Förgrädda i ugnen i 5 minuter, 200 grader.

Skär kycklingen i bitar och stek i smör. Tillsätt skivade champinjoner. Salta och peppra.

Vispa ihop smulad fetaost, ägg och creme fraiche. Krydda med salt och peppar. Blanda ner kycklingen och champinjonerna och häll det i pajskalet. 

Halvera tomaterna och lägg dem överst.

Grädda ca 30 minuter, 200 grader 
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar