fredag 31 januari 2014

Vilar mig i form!

Nu är det dags för 2 dagars vila för på söndag är det dags för Crossfit-tävling!

Så håll tummarna att det går bra för mig och systra mi:)

På söndag ska stången upp från backen och óvanför huvudet, 1-2-3-4-5-6 gånger.....

torsdag 30 januari 2014

Väduren; That´s me!

Jag har aldrig varit intresserad av stjärntecken/stjärnbilder, dess betydelse bla bla bla. Har aldrig läst mitt horoskop eller vad mitt stjärntecken betyder. Men så kom jag av en annan anledningn in på en horoskopsida idag och läste då samtidigt vad mitt stjärntecken stod för. Alltså det stämde helt läskigt bra in på mig! Va sedan tvungen att kolla på en till sida och ja bättre beskrivning av mig än mitt stjärntecken kan man nog inte hitta!

WWW.HOROSKOP.NU
Väduren

Vad du än gör så kan du inte undgå honom. Styrd av Mars, så vill Väduren vara överallt och göra allting. Som det första stjärntecknet så kan Vädurar inte hjälpa att de sätter sig själva främst, även om de kan vara väldigt tillgivna och generösa mot sina närmsta.
De har en varm och entusiastisk sida och kan vara extremt öppna! Sällskapssjuka, sociala och utåtriktade, Vädurar är omtyckta att ha omkring sig då de vanligtvis är hjärtat i varje fest, mycket tack vare sin entusiasm. Ibland så kan dock Väduren bli utomordentligt arg eller ledsen, när kärleken inte blev som han tänkt sig eller han inte får som han vill.

Styrka: Fysiskt ork, självständighet, mod och ärlighet
Innersta behov: Att vara där saker och ting händer
Svaghet: Impulsiv, stressad, hårdför och med mycket aggressioner

WWW.DAGENSHOROSKOP.NU
Den som är född i Vädurens tecken är ivrig och energisk. Väduren styrs av planeten Mars, vilket brukar resultera i handlingskraft och tävlingsinstinkt. Väduren vill gärna vara först, utmana, besegra och starta nya projekt. Äventyr och djärva utmaningar lockar. Tecknet förknippas med viljestyrka och kämpaglöd. Planeten Mars inflytande över Väduren kan yttra sig i form av hett temperament och kort stubin. Tålamodet är kanske inte det allra bästa. Väduren är ivrig och spontan, rak och snabb.

I relationer och samarbete kan den utåtriktade och frimodiga Väduren ibland upplevas som styrande. Många som är präglade av detta eldtecken är ledarnaturer. En vital och tydlig personlighet som passar bra i självständiga eller ledande roller. Som vän är Väduren ärlig, uppriktig och lojal. En pålitlig person som menar vad hon säger! En frisk fläkt i vardagen.

Impulsivitet och rastlöshet hör tecknet till. Väduren behöver omväxling och stimulans för att inte bli uttråkad. Ett energiknippe som med sin entusiasm och kreativitet är duktig på att inspirera andra. En modig handlingsmänniska, fylld med energi och nya planer för framtiden.

Den som är präglad av Vädurens tecken brukar få ett omväxlande och spännande liv. En intensiv vardag fylld med djärva projekt och utmaningar. Att vänta, är inte Vädurens melodi. Tävlingsinstinkten ger sig tillkänna på många områden. Upprepningar, är något som kan göra Väduren uttråkad. Däremot lockar spänning, högt tempo och nya utmaningar!


KB Swings, wallballs och pullups

WOD:
100 KB swings (16 kg) på tid
Varje hel påbörjad minut skulle vi göra 5 wallballs (6 kg)

Tiden blev 5, 50 min. Så det blev 25 wallballs tot.

After Bash:
Pullups every minute. Minut 1 - 1 pullup, Minut 2, 2 Pullups, Minut 3 - 3 pullups.... tills man inte klarade fler. Jag bröt medvetet efter minut 12 då jag inte ville få sår i händerna. Inte värt det :)

Blev totalt 78 pulls ups (körde dock hälften med omvänt grepp (händerna mot mig) för att jag fick ont i händerna så lite fusk kanske...

onsdag 29 januari 2014

Stekpannebröd

För vanlighetens skull blev det kycklingsallad till kvällsmat i fredags. På helgerna vill jag lyxa till det med bröd till min sallad men det uppstod ett problem då min kyckling skulle vara i ugnen i 1½ timma och klockan redan var halv sju. När skulle jag hinna grädda brödet för att inte behöva äta hur sent som helst…? Stekpannebröd blev lösningen. Och vilken hit det blev, kanongott bröd, helt över förväntan! Så bra att det blev två satser till under helgen! Jag lade till linfrön och sesamfrön i mina bröd för att få lite extra bra fett i dem. Hade slut på brödkryddsmixen hemma så jag hade bara i kumminfrön istället.

Stekpannebröd (4st bröd)
3 ägg
½ dl turkisk yoghurt
1½ msk fiberhusk
1 ½ dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kumminfrön (eller 1krm brödkryddor som det egentligen var i receptet)
2tsk linfrön
2tsk sesamfrön
½ tsk salt
Pumpafrön att strö över

Vispa äggen till en luftig smet med elvisp i ca 3 minuter. Blanda ner yoghurten.

Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda ordentligt och låt smeten stå och svälla ca 10 minuter.

Smält ytterst lite matfett i en stekpanna. Lägg i smeten och platta försiktigt ut med en fuktig stekspade. Strö lite pumpafrön överst.

Stek på låg värme 7 minuter på varje sida.

Låt sedan svalna på galler under bakduk.

Fröknäcke med rosmarin

E gnällde för ett tag sedan över att han alltid var hungrig. Trots att han åt (enligt honom) en ordentlig frukost gick han på knäna redan kl 12. Men hans ordentliga frukost visade sig då vara knäckebröd.... Knäckebröd innehåller mest luft och snabba kolhydrater (mjöl), inget du blir speciellt mätt på (och många innehåller desutom en hel del socker). Så som den curlingflickvän jag är så ser jag alltid till att det finns något sorts LCHF-bröd hemma som han kan ta med till frukosten och äta tillsammans med ägg. Dock är problemet att "om du inte lägger fram bröd till mig så glömmer jag ta med mig det, jag kommer ju inte ens ihåg min dator om den inte ligger framme". Så igår fortsatte jag med curlingen och bakade LCHF-knäcke som han kan ta med till jobbet så att det alltid finns där när han glömmer ta upp bröd ur frysen....


Fröknäcke100 g solrosfrö
25 g hela linfrön
25 g sesamfrön
25 g kruskakli
1 msk fiberhusk
lite salt
2½ dl kokande vatten
Rosmarin att strö över

Rör samman alla ingredienser och låt svälla i ca 20 minuter. Kavla ut på bakplåtspapper på en plåt och dela varje deg i 12-16 bitar med tex pizzaslicer.

In i ugnen på 150 g, varmluftsugn i ca 50 minuter. Lägg sedan på ett galler. Lägg på galler på eftervärmen i ca 40 min. Förvara torrt i rumstemperatur!

Dagens frukost: stekpannesmörgås

Idag är jag och Mini lediga och då har vi altid mysfrukost ihop och då brukar jag unna mig något extra gott:) (Äter normalt sett alltid några ägg till frukost).

Ett par skivor stekpannebröd med ost, smör och kalkon är en finfin frukost!

Mera muskler med marklyft och protein

 Haha, låter som om en 150kgs styrkelyftare författat ovan rubrik:)

Dagens pass var ett riktigt Michie-pass. Marklyft, squats och handstand-pushups.

WOD
5 rounds for time
7 deadlift (70kg 4 varv, 75kg sista varvet) (RX=120/85kg)
30 airsquats
7 HSPU

Time: 10,09min

Hade kunna tagit iaf 75 kg genom hela passet men nu vet jag det till nästa gång. Och det blev tungt ändå. Och idag satt HSPU där de skulle igen
Idag gick jag all in och slängde i mig en proteinshake efter passet. Har haft några provpåsar liggandes ett tag nu. Tänk va stark jag kommer att bli! Proteinet jag testade idag (100% casein) var dock riktigt äckligt....

tisdag 28 januari 2014

Majonnäs

Något som alltid finns hemma i kylen och som är bra till det mesta är majonnäs. Vill man utesluta eller dra ner på mejerier kan man ofta (guacamole, skagenröra etc)ersätta tex creme fracihe med majonnäs. Detta är mitt bästa recept!



Majonnäs 
2 äggulor
½msk vitvinsvinäger
½msk dijonsenap
2½dl rapsolja
Ev lite limejuice
Salt, vitpeppar

Häll äggulorna i en skål/bunke tillsammans med vitvinsvinägern och vispa ihop med en elvisp. När det blandats väl så tillsätts senapen, limejuice, salt och peppar. Oljan tillsätts sedan droppvis under kraftig vispning. (Alla ingredienser måste ha samma temperatur annars skär det sig lätt)

Dagens lunch: räkor med ägg

Alltid lika gott: räkor, ägg och majjo!
(Lägger ut receptet på min bästa hemmagjorda majonnäs ikväll)

Gårdagens kvällsmat: ½ special

En ½ special i korvmojjen anses ju inte direkt som någon hälsomat direkt. Men gör man på mitt sätt blir det toknyttigt och tokgott!

Stekt korv med 90% kötthalt, vitkålsmos (lättkokt vitkål mixat med smör, salt och vitpeppar), skagenröra och lite grönt.

Som Erlendur sa "det här är ju så gott men känns verkligen asonyttigt".

Min favorit

Denna gången blev det färdig skagenröra och då är den här det bästa

"Elisabeth"

Idag var det dags för den klassiska benchmark woden Elisabeth, igen. Mindre än en månad sedan sist. Om jag utvecklats och blivit starkare än dess är svårt att säga, säkert inte. Men prestationen på dagens pass i jämförelse med den 2/1 ja den var betydligt bättre! 40kg på powercleans genom hela passet i jämförsle med förra gångens 35kg och dips mellan två lådor med benen i luften i jämförelse med dips på låda med benen i golvet. Tiden idag var riktigt långsam 10,20min men det blir ju å andra sidan en baggis att slå nästa gång:)

Elisabeth21-15-9
PowerClean 60/45 (jag hade som sagt 40kg)
Ring Dips (jag gjorde som sagt mellan två lådor)

Time: 10,20min

Afterbash:
15 wallclimbers

måndag 27 januari 2014

Viltfärssoppa

Här kommer äntligen receptet på min finfina soppa som jag gjorde i förra veckan!



Viltfärssoppa
500g rådjursfärs (eller annan färs)
500g tomatkross
1 vitlöksklyfta (eller 1krm vitlökspulver hade jag för vitlöken va slut)
1 röd paprika
1dl rött vin
5-7dl vatten
2 msk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
1 tsk chilipulver
1 tsk salt

Skala och hacka löken och stek i smör tills den blir mjuk. Lägg i färsen och bryn tills det är genomstekt.

Häll i tomatkross och pressa i vitlöken. Skär paprikan i bitar och lägg i grytan. Tillsätt vinet, vattnet och krydda.

Låt småkoka i ca 30 minuter.

På gång...

Ja, här ligger 2kg bambi för 2 dygns marinering... Resultatet av denna lilla goding kommer!


För den som är sugen på (troligtvis) en galet god middag om ett par dagar så är det bara att höra av sig:)
 

Dagens lunch: kyckling, bacon, majjo och lite grönt

En riktig standardlunch idag;)

Äntligen måndag!

Ja som rubriken lyder så känner jag verkligen.

Har haft en riktigt seg helg... Fast egentligen har det inte varit något fel alls på helgen, tvärtom om så har det varit massa bra men den kändes seg. Jag har inte haft min vanliga energi. Låg till och med och sov ett par timmar mitt på dagen igår, inte för att jag var direkt trött utan för att jag inte hade något bättre för mig. Och som dom flesta vet sover jag 6 timmar/natt, that´s it. Sova längre än så eller mitt på dagen är slöseri av värdefull tid…

Sak samma, nu är det måndag och efter i stort sett obefintlig träning i helgen (endast 10km lugn löpning med Cillen i söndags pga krånglande höft) så var det morgonträning i morse.

Dagens pass var ett pulspass som sedan avslutades med magträning.

WOD
For time:

10 wallballs 6kg
20 boxjumps
40 thuck jumps (höga knä hopp)

Afterbash:100 hollow rock

fredag 24 januari 2014

Crossfit Team round 2

I eftermiddags blev det crossfit team, igen. Den här gången med Erlendur. Ställde mig frågan- är det jobbigast att träna kl 6 på morgonen eller är det jobbigare att träna 16.30 med ett morgonpass i ryggen? Svar: Det är lättare att träna på eftermiddagen, mkt lättare, trots att jag hade tränat samma pass på morgonen..

Körde på precis samma vikter som morgonpasset

 In team of 2
Isabel - 30 Snatch 25 kg (RX dam= 45kg)
Grace - 30 Clean and Jerk 35 kg (RX dam =45kg)
Fran - 21/15/9 Trusters/pullups 30 kg (RX dam =30kg)
Karen - 150 wallballs 6 kg (RX dam =6kg)

Tid: 18:30 minuter

Mustig kycklinggryta

Hade en hel del kyckling hemma som behövde göras åt. Gjorde då lunchlådor till min sambo. Kycklinggryta går ju alltid hem. Betyget enligt honom var…. ”Mycket god!”


Lagom till 3-4 portioner:
500g kyckling
100g korv (jag hade en liknande Onsalakorv)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor (eller motsvarande vitlökspulver)
3 dl vatten
1½ dl tomatkross
1 hönsbuljongtärning
½dl balsamvinäger
2 msk persilja
Svartpeppar
Redning (jag hade LCHF-butikens redning men det går ju även att ha vanlig redning typ maizena/idealmjöl/mjöl)

1. Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken.
2. Stek kycklingen i smör i en stekpanna tills det får färg, lägg i korven när det nästan är klart. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i smör och lägg över i grytan.
3. Rör i vatten, smulad buljongtärning, tomatkross, peppar, vinäger och persilja.
4. Låt såsen koka 4-5 minuter. Rör i redning. Låt allt koka ytterligare 1 minut.

4st Girls/Ladies

I CrossFit finns det såkallade standardiserade- eller benchmark- WOD:s. Det betyder att det skall vara exakt samma vikt/reps/övning i den WOD som utförs. Benchmark WOD:s gör det möjligt för alla i hela världen att jämföra sig med varandra och utmana sin fitness. The Girls/Ladies är kortare WOD:s och The Heroes” är WOD:s döpta efter stupade soldater och dessa är tuffare, du jobbar med tyngre vikter och tar längre tid att genomföra.

Dagens TEAM-pass bestod av fyra stycken sk "ladies"...

In team of 2
Isabel - 30 Snatch 25 kg (RX dam= 45kg)
Grace - 30 Clean and Jerk 35 kg (RX dam =45kg)
Fran - 21/15/9 Trusters/pullups 30 kg (RX dam =30kg)
Karen - 150 wallballs 6 kg (RX dam =6kg)

Tid: 19:42 minuter


Tack för idag Jennifer! snyggt jobbat:)

Som jag sa!

Gav tillåtelse till förkylningen att stanna en dag och som jag sa, nu är den väck! Kände när jag kom hem från jobbet att, nä det här kommer att bli en långdragen förkylning, kände mig riktigt risig. Planerade att lägga mig i soffan och bara kurera mig. Skulle bara fixa ett par saker först. fixade lite och ett par timmar senare när jag satt jag i soffan kände jag bara att jag är ju helt frisk igen!

Knepet? Ja det kan ju vara min dunderkur jag brukar köra på. På en dag så dricker man två stora glas med vatten och 3 c-vitaminbrustabletter i varje glas. Alltså 6 totalt (mage blir helt dock helt knas efter det). Samma dag äter man typ 5 kapslar med vitlöksolja (andedräkten efter det är så man inte vill öppna munnen, ingen annan vill heller att man gör det heller). Och sist men inte minst, en hel flaska Echinagard (eller ännu bättre Echinaforce om man får tag på det). Det är så äckligt att man får kväljningar men det är bara att hålla för näsan och halsa.




Jag rekommenderar ínte ovan kur för det är långt över vad som rekommenderas på förpackningar men så gör jag i allafall:)


torsdag 23 januari 2014

Åh neej!

En förkylning har tagit sig in i min kropp! En dag ger jag den, en dag, sen ska den vara väck!!

onsdag 22 januari 2014

Dagens lunch: Viltfärssoppa

I förrgår lagade jag soppa på rådjursfärs. Fick nämligen hem ett helt rådjur häromdagen:) Blev en kanongod soppa som även idag blir min lunch! Recept kommer inom kort!


Något ligger och lurar...

Idag kände jag mig inte helt hundra. Hade tänkt 40kg på passet när jag såg det igår men som sagt, något ligger och lurar i kroppen..

WOD
4 rounds for time
10 Boxjumps
10 Hang Power Clean 35kg
10 Pull Ups

Time: 11min (tog det lugnt)

tisdag 21 januari 2014

Tzatziki

Här kommer receptet på Tzatzikin vi åt i helgen.

Tzatziki
3dl grekisk/turkisk yoghurt
1/2 gurka
1 pressad vitlöksklyfta
Salt
Peppar
dill

Skala och riv gurka och låt vattnet rinna av. Blanda sedan ihop alla ingredisner och låt stå i kylen en stund för servering.




Dagens träning: axlar

Lätta vikter idag men väldigt många repetitioner. Ett pass med fokus på teknik. Och det kommer nog att kännas i axlarna i morgon i vilket fall.

WOD
7 rounds for time
20 Pushpress 20kg
20 Over Head Squats 20kg

Time: 23,45min

Bästa frukosten

Idag är det studiedag på förskolan så jag och Thelma är hemma. Vilket innebär lång frukost. Med kesopannkaka, perfekt efter avslutat träningspass.

Dagens kesopannkaka: 2 ägg, 125g keso, 1msk fiberhusk, 1 msk smält kokosolja och lite salt. Mixa. Häll i en form. Strö över lite vaniljpulver och grädda 20-25min, 200grader.

Kokosoljan bidrar till lite extra, nyttigt fett och ger god smak!

Lägg till bildtext


måndag 20 januari 2014

Grekisk middag

I fredags var min syster med sambo hos oss för lite planering av en greklandssemester till sommaren. Vi gick all in och körde givetvis grekisk till kvällsmat:)

Souvlaki (fast utan spett, vi orkade inte krångla), klyftpotatis, grekisk sallad, halloumi och tzatiziki.

Ett tips är ett blanda i dill i tzatzikin, blir ännu godare!


Dagens lunch: rester

Idag är dagen lunchlåda fylld med rester frånm helgens middagar. Fläskfile, lövbiff, bearnaisesås, sallad, oliver och en avokado till det! en helt ok lunch ändå:)


Då var veckan igångstartad

WARM UP
5 x Power Clean + Hang Clean + Squat Clean + Push Jerk (heavy, building)
(35kg 35kg 37,5kg 40kg 40kg)


WOD:
3 Rounds For Time:´
10 Clean + Jerk (heavy about 70%) 35kg
8 chest to bar

söndag 19 januari 2014

Sallad med fläskfile, fetaost och örtvinägrette

Idag gjorde jag en ny , jättegod sallad. Med smörstekt fläskfilé tomat, gurka, rödlök, fetaost, örtvinägrette och lite pumpakärnor.



Gjorde ingen egen dressing idag. Hade Eriks Lallerstedts Örtvinaigrette, riktigt god!!


Härliga söndag

Missade att Knallens söndagspass var flyttat till kransmossen idag, igen.... Tur i oturen var det tre till som missat detta så vi blev en liten grupp iallafall. Vi ar dessutom 4st ganska jämna löpare. Vädret var helt otroligt skönt så det blev en härlig tur på ganska exakt 2 mil. Vi startade första milen i ganska lugnt tempo för att springa den andra milen lite snabbare.

Sträcka: 20km
Tid: 1h 43min
Medeltempo: 5,11min/km

Fisk och skaldjurssoppa med saffran

Här kommer receptet på min absoluta favoritsoppa som jag lagade för ett litet tag sedan. Jag använder helst kokosgrädde i mina recept för att minska ner på mejeriprodukterna men givetvis kan man ersätta kokosgrädden med vanlig grädde och/eller creme fraiche om man önskar!


Fisk och skaldjurssoppa med saffran
400g torskfile
300g laxfile
200g räkor
150g kräftstjärtar
10st champinjoner
½ purjolök
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpure
1 tsk timjan
1 tsk basilica
1 tsk salt
2 ½ dl vitt vin
1 msk lantbuljong (eller 1 tärning buljong)
4 dl kokosgrädde
1 dl vatten
1 pkt saffran

Strimla purjolöken och hacka löken och fräs ihop ett par minuter. Tillsätt tomatpure, kryddor och pressad vitlök och låt fräsa ihop.

Tillsätt vin och buljong och låt koka ett par minuter

Tillsatt grädde, vatten, champinjoner och saffran och låt sjuda ca 15 minuter.

Skär fisken i bitar och lägg i grytan, låt sjuda ca 7 minuter tills fisken blivit fast.

Tillsätt räkor och kräftstjärtar och koka upp.

Servera direkt med ett gott bröd!



lördag 18 januari 2014

Biffsallad med Chevre

Ikväll gjorde jag en jättegod sallad med lövbiff (som jag marinerat i tamari soya, kalvfond och vitlök), chevreost, valnötter etc... Ovanpå salladen, som dressing: Crema di balsamico.

Till salladen åt vi Squashbaguetter. 



fredag 17 januari 2014

Dagens lunch: Kräftsoppa med ostsmörgås

Kräftsoppa från förra veckan och Microbröd med smör och ost blev till en god lunch!


Jempa was back!

Ja då var Jennifer tillbaka som teampartner:)

WOD
Buy in:
1200m row
3 rounds for time:40 Wallball
30 Knees To Elbow
20 Burpee Box Jump
Cash out: 1200m row


Time: 24min

Afterbash:
10 min AMRAP
10 Push Press (Men gjorde en pushpress var, den andre stod I plankan under tiden, klapp med ena handen mellan varje)
10 Situps (Bägge gjorde situps, klapp me bägge händerna på toppen av varje)
10 Airsquats (Rygg mot rygg)

Vi kom nog till 8e varvet.

torsdag 16 januari 2014

Matförslag

Ibland när jag har idétorka när det gäller mat så brukar jag sätta mig ner och skriva ner massa förslag på en lång lista. Hittade en lista som jag skrev för ett tag sedan och täntke att det finns kanske fler än jag som har lite idétorka ibland. Så varsågod, här kommer lite middagsförslag:) De allra flesta recept ska nog finnas att hitta här på bloggen!

Köttbullar/limpa med gräddsås, mos (broccoli, blomkål, vitkål...) och kokta morötter
• Köttfärsgratäng med sallad, knäckebröd och ost
• Parmesangratinerad lax med vitlöksspenat och turkisk yoghurt
• Fläskfilegryta med champinjoner, mos och sallad
• Kesoplättar, Kesopannkaka i ugn
• Pizza Capricciosa med vitkålssallad
• Pizza med rödlök, brie och salami. Vitkålssallad
• Pizza med fläskfile, champinjoner och bearnaisesås
• Pizza med köttfärsbotten ala Paleo
• Kycklinggratäng med champinjoner och bacon. Sallad och knäcckebröd med ost.
• Ost och skinkpaj med paprika
• Fiskgratäng med lax och spenat och sallad
• Vitkålscarbonara
• Sallad med chevre, bacon och rödbetor
• Hamburgare med klassiska tillbehör
• Fisk och skaldjurssoppa med saffran. Bröd/knäckebröd med ost
• Kycklingsallad med valnötter, ädelost och rödvinsvinegrette
• Lammstek med rättikagratäng, brysselkål och rödvinssås
• Pulled Pork med brysselkål och färskostkräm
• Broccolisoppa med bröd/knäckebröd
• Heta kycklingklubbor, sallad och guacamole
• Kycklingwraps med avokado, sallad, salsa och turkisk yoghurt
• Ugnsomelett med salami och fetaost
• Kålpudding med gräddsås
• Moussaka med grekisk sallad
• Stekt ägg/scrambled eggs med kyckling och bacon
• Vitkålspasta med lax och purjolök
• Ceasarsallad
• Lövbiffsgratäng med ugnsbakade rotfrukter
• Färskostöverbakad lax med pepparrot och broccolimos
• Köttfärssoppa med sting
• Bröd med massa gott pålägg
• Korv, mos och räkröra
• Lax med sallad och räkröra
• Tacos
• Tacogratäng


Tapas:
• Sallad med chevre rödbetor och bacon
• Västerbottenpaj
• Minilaxburgare med aioli
• Tomatsallad med basilika
• Sesampanerad halloumi
• Knäckebröd med salami och brie

onsdag 15 januari 2014

Kvällsmat: Pulled Pork

Ikväll var det äntligen dags att äta maten jag satte igång i förrgår! Inte första gången detta recept dyker upp här på bloggen och säkert inte sista gången heller:)

Receptet hittar ni HÄR.

Tillbehören ikväll blev smörstekt broccoli, smörstekta champinjoner och majonnäs.


Denna fläskkarre var svensk och färsk och köpt till priset 39,90kg på Citygross!

"Diane"

Idag blev det långa uppvärmningsrundan med Celtic,

Därefter ar det dags för "Diane". Min favoritwod skulle jag nog säga. Har tidigare gjort den på 6,22min och målet var ju givetvis att slå den den tiden. MEN det gick inte alls.... Marklyften kändes bra och gick snabbt men HandStandPushUps gick inte alls. Brukar kunna göra 10-15st på raken utan problem men idag gick det typ att göra 5 i taget. Var helt slut i axlarna... Aja, jag gjorde klart hela woden utan att skala något och med RX-vikt 70kg. Men snart så tänker jag ge mig på Diane igen, med en pigg kropp!

WOD
21-15-9
Deadlift 100/70
HSPU

Time: 8min

Efter woden så hade vi afterbash: 3 burpee och 1 power clean varje minut i 10 minuter. Det två första minuterna hade jag 40kg, sen 42,5kg minut 3-4 och 45kg de resterande 6 minuterna. Det var jag iallafall nöjd över då mitt max än så länge är 47,5kg.

tisdag 14 januari 2014

Kräftsoppa

I helgen bakade jag bröd och gjorde kräftsoppa. En soppa jag gjort innan men jag ändrade om det lite och bla så använde jag kokosgrädde istället för Creme fraiche (som ursprungsreceptet innehåller). Återkommer med receptet på det goda brödet som vi åt till!


Kräftsoppa
2 morötter
½ gul lök
3½ dl kokosgrädde (eller vanlig grädde eller creme fraiche)
2dl vatten
½dl vitt vin
2tsk buljong (jag hade Renee Voltaires lantbuljong Citrongräs/Chili)
200g Kräftost
200-300g kräftstjärtar
Salt
Peppar

Skala och riv morötterna och löken och bryn dem i smör i en kastrull.
Häll på kokosgrädde, vatten, vin och buljong.
Låt koka upp och koka i 5 minuter.
Blanda ner kräftosten och låt koka upp igen. Salta och peppra.
Tillsätt kräftstjärtarna sist och låt dem bli varma.

Smart träning

Dagens wod innehöll egentligen dubbla antalet (alltså 550st) lateral jumps (hopp över skivstången) men jag gjorde situps istället. Gäller att välja tillfällen då man sliter på sina ben…

WOD
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1

Front Squat (40-45kg)
5-10-15-20-25-30-35-40-45-50
Situps


10 front squat, 5 situps. 9 front squat, 10 situps osv...

Time: ca 19min



måndag 13 januari 2014

Ceasarsallad

Ikväll blir det min variant av Ceasarsallad till kvällsmat! Sallad, kyckling, bacon, parmesan och dressing!


Fisk och skaldjurstallrik

I förra veckan hade jag lite kyl och frystömning. Då dök det upp en massa godsaker. Blev inte alls någon tokig kvällsmat:)


"Jack"

Även idag i -9 grader tog jag och Celtic en uppfriskande morgonjogg, men bara den korta, 4,4km.

Crossfitpasset sen startade med 8min EMOTM (Every Minute On The Minute) med 3 push press varje minut.
Min 1-2 30kg
Min 2-4 32,5kg
Min 4-8 35kg


Dagens WOD var en sk ”Hero-wod”

”Jack”
20 min AMRAP

10 Push Press 30kg (RX var 50kg herr och 35kg dam)
10 KB Swing 16kg
10 Boxjumps


Hann 8 hela varv och push press och KB swings på 9:e varvet. Vilket med lite snabb huvudräkning blir…. 90 Push Press, 90 KB Swings och 80 Boxjumps.

söndag 12 januari 2014

Fredagsteam

Glömde lägga ut fredagens träningspass. Crossfit team. Körde ihop med Sandra.

WOD
7 rounds
18 Dumb Bell Squat Clean (10kg hantlar)
18 Dumb Bell Thrusters (9kg hantlar)
18 PowerClean (35kg stång)
18 HandStandPushUps
18 Boxjumps

Time: 37min tror jag

Söndagslöpning

Det bästa jag vet är att starta söndagen med löpning, långpass. Idag sprang vi en ganska lång och ganska snabb runda. Från Ryavallen till Tossreyd, till Kype osv... Härlig tur trots att vädret va ganska kass...

Sträcka: 19,7km
Tid: 1h 39min
Tempo: 5:02min/km

Förutom lite känning i höftböjaren så kändes allt bra!

lördag 11 januari 2014

Ugnspannkaka

Något jag verkligen har fått dille på är kesopannkaka i ugn. Helt sjukt gott och enkelt och smidigt att göra. Jag som dessutom vill ha min pannkaka kall kan göra den kvällen innan och bara ställa fram till frukost:) Helt klockren fukost innan träning!!

Jag äter min pannkaka med smör och stevia strö. Men det är ju en smaksak!


Lagom till en person
150g keso
2 ägg
1msk fiberhusk
Lite salt
Vaniljpulver (gör stor skillnad så hoppa inte över!)

Mixa keso, ägg, fiberhusk och salt och bred ut i en ugnsform, strö över vaniljpulvret. Grädda 20-25 minuter på 200grader.

fredag 10 januari 2014

Grova frallor med parmesan


I söndags gjorde jag ett nytt bröd till kycklingsalladen till kvällsmaten. Jag gjorde missen att grädda brödet i varmluftsugn (hade glömt byta efter att jag gjort kyckling). Så brödet blev lite torrt... Men trots det var riktigt gott att äta (och då gillar jag egentligen inte bröd som är torra).


torsdag 9 januari 2014

Hamburgare/biffar

Till biffarna igår åt vi sallad, ost och hamburgerdressing. Gjorde en enkel dressing på hemmagjord majonnäs, lite ketchup, sambal oelek, chilipulver, hackade cornichons, salt och peppar.


4st hamburgare eller 8-10st mindre biffar
500 g nötfärs
1 ägg
½dl grädde
1msk fibrex
½ gul lök
1 tsk sambal oelek
½ tsk soja
½ tsk dijon senap
Salt
Peppar

Häll upp grädden i en skål. Lägg i fibrexen, samba oeleken, sojan, dijonen och kryddorna. Blanda. Låt röran dra sig 5-10 minuter. Riv under tiden löken. Blanda ner blandfärsen och löken i röran. Blanda väl. Tillsätt ägg. Rör om ordentligt. Låt smeten vila 10 minuter. Forma hamburgarna med handen. Smält sedan smör i en stekpanna och stek burgarna på medelhög temperatur ca 3-5 minuter på varje sida

Dagens lunch: Saftiga köttfärsbiffar

Igår åt vi hamburgare till kvällsmat som även räckte til min lunchlåda idag:)


Recept på dessa kommer ikväll!

Bra start!

I morse kändes det rätt med löpning istället för Crossfit. Dryga 14km, som vanligt bort till Kransmossen och så hem. Det regnade en del men ändå riktigt skönt att komma ut en lång tur innan jobbdagen drar igång. Celtic fick följa med och hon såg superfräsch ut igen.

Sträcka: 14,19km
Tid: 1h 17min
Medeltempo: 5:26min/km

onsdag 8 januari 2014

Älggryta med trattkantareller

Det blir en del älg hemma hos oss. I går åt vi en fantastiskt god älggryta med trattkantareller. Inproviserat recept på grejer som jag hade hemma i kyl och skåp.

Älggryta
1kg älggrytbitar (går givetvis med annat nötkött också)
1-2dl torkade trattkantareller
2msk tomatpuré
1 msk soya (Jag hade Renee Voltaires tamari soya)
1 stor riven vitlöksklyfta
1 msk buljong (Jag hade Renee Voltaires lantbuljong)
10 enbär
2 lagerblad
1 tsk kanel
1-2 liter vatten

Stek köttet runt om i smör i en stekpanna.
Salta och peppra.
Häll över köttet i en gryta.
Häll 1dl vatten i stekpannan och häll sedan skyn över köttet.
Tillsätt svampen, vin, buljong, soja, tomatpuré och kryddor i grytan.
Häll på vatten så att det precis täcker köttet.
Koka upp och låt sedan grytan tillagas på svag värme i ca 2 timmar(gärna längre!).
Häll på vatten efter behov.

Vi åt grytan med vitkålsmos. Jag bara mixade lättkokt vitkål med smör, lite grädde, salt och vitpeppar.

Tips! Om du är väldigt hungrig och tänker slänga i dig maten utan att tugga den så ta bort lagerbladen ur grytan innan den serveras. Så slipper dom fastna på tvären i halsen och behöver kräkas upp! Det minskar matupplevelsen en smula…

Dagens lunch: Älgryggbiff

Inte helt tokigt att ha med sig älgryggbiff i lunchlådan:)




En sån där kass träningsmorgon..

Idag gick träningen trögt… Benen var tunga, ögonlocken var tunga, hantlarna vägde bly… Dessutom så spöregnade det på uppvärmningsrundan….Fick i alla fall till mkt bättre kipp på Toes To Bar, så nåt positivt. Och jag hade faktiskt RX 12kg på hantlarna. Och Cillen är helt ohalt och bra igen:)

WOD:
“DG”
Complete as many rounds as possible in 10 minutes of:
8 Toes to bar
8 Dumbells thruster, 16/12
12 Dumbbell lunge, 16/12

After Bash:In teams of 2, accumulate 70 Wall ball 2 for 1′s

tisdag 7 januari 2014

Souvas

När vi var på Liseberg innan jul så åt jag Souvas för första gången. Verkligen jättegott! Som kebab fast nyttigare och mycket godare!

Igår testade jag att göra egen hemma och den blev riktigt lyckad! Egentligen ska man ha renskav men den var slut så jag köpte kronhjortsskav. Det smakade nästan likadan fast lite mildare viltsmak. Som sås köpte jag en Norrländsk kebabsås som passade jättebra till! Egentligen äts rätten med pitabröd men det hoppade vi över.



Souvas (till 2 hungriga personer)
2pkt viltskav (a 240g)
Vitkål
Vit kebabsås
Lingon (Eller lingonsylt)

Stekte köttet i smör, saltade och pepprade lite lätt. Serverade sedan med finstrimlad vitkål, kebabsåsen och lingonen!


150 Marklyft och 150 armhävningar

Kort morgonjogg utan Cillen idag. Sen var det massa marklyft och armhävningar på crossfiten. Tog 45kg på marklyften som var rekommenderad RX-vikt idag.

WOD
10 rounds
15 Deadlift 60/45
15 Push Ups

Time: 15,50min

När man kan träna mitt på dagen

Hade egentligen tänkt tränat crossfit igår men kände att man fick passa på att ge sig ut och springa när man är ledig och kan springa på dagtid.

Vi var ett gäng på som sprang en lugn tur på knappt 15km.

Sträcka: 14,7km
Tid: 1h 20min
Medeltempo: 5,30min/km

söndag 5 januari 2014

Många timmar i friska luften!

Idag har det varit härligt (vår?)väder!

Startade dagen med ett långpass med knallen. Snabba gruppen idag.  Nästan 20km från Ryavallen upp till Brämhult, runt Kype och lite andra ställen. Jag har aldrig riktigt koll...

Sträcka: 19,7km
Tid: 1h 40min
Medeltempo: 5,04min/km

När jag kom hem sen blev det bara en snabb dusch och lite matning av Mini innan vi (jag, Ellen, Jempa och Jonna och Cillen) begav oss till Rya Åsar för en söndagspromenad. Det blev en två timmar lång tur i alla möjlig terräng. Vi hann precis tillbaka till bilen innan det blev mörkt....

Vi tjejer va fräscha efter turen men grabbarna har nu problem med knän och höfter och fotleder och rygg.... Även hunden är blockhalt..

Tänkte jag skulle piffa detta inlägg med en bild men jag får bara dit den upp och ner. Bättre än inget:)

Fr vänster: Michie, Jempa, Ellen och Jonna

fredag 3 januari 2014

Team men ändå inte

I morse var min teamkompis inte på plats så jag fick köra ensam. Nedan wod gjorde jag hälften av och det tog omkring 36min.

WOD
50 Pull Ups
100 Deadlift (65kg)
100 Burpee
100 Toes To Bar
100 Clean (35kg)
100 Front Squats (35kg)
50 Pull Ups

Innan passet sprang jag 7km med Cillen på 37 inuter (5,15 tempo). Och anledningen till att jag sprang långa rundan när passet började redan kl 6 var att Thelma vaknade 4.35 idag...

torsdag 2 januari 2014

"Elisabeth"

Idag började passet först 6.15 så jag hann ta den långa uppvärmningsrundan.
Sträcka: 7,04km
Tid: 36,04min 
Medeltempo: 5:07min/km

Sedan var det dags för crossfit. Uppärmningen startade med Squatscleans. 3st varje minut i 10 minuter. Jag startade med 30kg och slutade med 40kg.

Dagens WOD var benchmark-woden "Elisabeth". Jag hade 35kg på cleans men gjorde de 5 sista med 40kg. Gjorde vanliga Dips på låda istället för ringdips.

"Elisabeth"
21-15-9
Powerclean 60/45
Ring Dips

Time: 7,50min

onsdag 1 januari 2014

LCHF Snickers

Igår stod jag för efterrätten till nyårsfesten. Jag gjorde bl a gjort LCHF-snickers.


Snickers
100g mörk choklad (jag använde Marabous 86%iga)
1-2dl jordnötssmör (Sevans osockrade är den som innehåller minst kolhydrater)
1dl jordnötter
2msk kokos
3msk Ica Stevia sötströ (kan uteslutas om man inte vill ha det så sött)

Smälte ½ av chokladen med 1 msk sötströ och hällde ut i bakplåtsklädd form. Lät stå i frysen tills chokladen stelnat.

Värmde jordnötssmör, jordnötter, kokos och 1msk sötströ och bredde ut på chokladen.

Smälte resterande choklad med 1msk sötströ. Bredde på kakan och garnerade med jordnötter!

Innehåller endast jordnötter och salt. Har dessutom knapriga jordnötsbitar!