söndag 19 januari 2014

Fisk och skaldjurssoppa med saffran

Här kommer receptet på min absoluta favoritsoppa som jag lagade för ett litet tag sedan. Jag använder helst kokosgrädde i mina recept för att minska ner på mejeriprodukterna men givetvis kan man ersätta kokosgrädden med vanlig grädde och/eller creme fraiche om man önskar!


Fisk och skaldjurssoppa med saffran
400g torskfile
300g laxfile
200g räkor
150g kräftstjärtar
10st champinjoner
½ purjolök
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpure
1 tsk timjan
1 tsk basilica
1 tsk salt
2 ½ dl vitt vin
1 msk lantbuljong (eller 1 tärning buljong)
4 dl kokosgrädde
1 dl vatten
1 pkt saffran

Strimla purjolöken och hacka löken och fräs ihop ett par minuter. Tillsätt tomatpure, kryddor och pressad vitlök och låt fräsa ihop.

Tillsätt vin och buljong och låt koka ett par minuter

Tillsatt grädde, vatten, champinjoner och saffran och låt sjuda ca 15 minuter.

Skär fisken i bitar och lägg i grytan, låt sjuda ca 7 minuter tills fisken blivit fast.

Tillsätt räkor och kräftstjärtar och koka upp.

Servera direkt med ett gott bröd!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar