Älggryta
1kg älggrytbitar (går givetvis med annat nötkött också)
1-2dl torkade trattkantareller
2msk tomatpuré
1 msk soya (Jag hade Renee Voltaires tamari soya)
1 stor riven vitlöksklyfta
1 msk buljong (Jag hade Renee Voltaires lantbuljong)
10 enbär
2 lagerblad
1 tsk kanel
1-2 liter vatten
Stek köttet runt om i smör i en stekpanna.
Salta och peppra.
Häll över köttet i en gryta.
Häll 1dl vatten i stekpannan och häll sedan skyn över köttet.
Tillsätt svampen, vin, buljong, soja, tomatpuré och kryddor i grytan.
Häll på vatten så att det precis täcker köttet.
Koka upp och låt sedan grytan tillagas på svag värme i ca 2 timmar(gärna längre!).
Häll på vatten efter behov.
1kg älggrytbitar (går givetvis med annat nötkött också)
1-2dl torkade trattkantareller
2msk tomatpuré
1 msk soya (Jag hade Renee Voltaires tamari soya)
1 stor riven vitlöksklyfta
1 msk buljong (Jag hade Renee Voltaires lantbuljong)
10 enbär
2 lagerblad
1 tsk kanel
1-2 liter vatten
Stek köttet runt om i smör i en stekpanna.
Salta och peppra.
Häll över köttet i en gryta.
Häll 1dl vatten i stekpannan och häll sedan skyn över köttet.
Tillsätt svampen, vin, buljong, soja, tomatpuré och kryddor i grytan.
Häll på vatten så att det precis täcker köttet.
Koka upp och låt sedan grytan tillagas på svag värme i ca 2 timmar(gärna längre!).
Häll på vatten efter behov.
Vi åt grytan med vitkålsmos. Jag bara mixade lättkokt vitkål med smör, lite grädde, salt och vitpeppar.
Tips! Om du är väldigt hungrig och tänker slänga i dig maten utan att tugga den så ta bort lagerbladen ur grytan innan den serveras. Så slipper dom fastna på tvären i halsen och behöver kräkas upp! Det minskar matupplevelsen en smula…
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar