Stekpannebröd (4st bröd)
3 ägg
½ dl turkisk yoghurt
1½ msk fiberhusk
1 ½ dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kumminfrön (eller 1krm brödkryddor som det egentligen var i receptet)
2tsk linfrön
2tsk sesamfrön
½ tsk salt
Pumpafrön att strö över
Vispa äggen till en luftig smet med elvisp i ca 3 minuter. Blanda ner yoghurten.
Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda ordentligt och låt smeten stå och svälla ca 10 minuter.
Smält ytterst lite matfett i en stekpanna. Lägg i smeten och platta försiktigt ut med en fuktig stekspade. Strö lite pumpafrön överst.
Stek på låg värme 7 minuter på varje sida.
Låt sedan svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar