Lagom till 3-4 portioner:
500g kyckling
100g korv (jag hade en liknande Onsalakorv)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor (eller motsvarande vitlökspulver)
3 dl vatten
1½ dl tomatkross
1 hönsbuljongtärning
½dl balsamvinäger
2 msk persilja
Svartpeppar
Redning (jag hade LCHF-butikens redning men det går ju även att ha vanlig redning typ maizena/idealmjöl/mjöl)
1. Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken.
2. Stek kycklingen i smör i en stekpanna tills det får färg, lägg i korven när det nästan är klart. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i smör och lägg över i grytan.
3. Rör i vatten, smulad buljongtärning, tomatkross, peppar, vinäger och persilja.
4. Låt såsen koka 4-5 minuter. Rör i redning. Låt allt koka ytterligare 1 minut.
500g kyckling
100g korv (jag hade en liknande Onsalakorv)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor (eller motsvarande vitlökspulver)
3 dl vatten
1½ dl tomatkross
1 hönsbuljongtärning
½dl balsamvinäger
2 msk persilja
Svartpeppar
Redning (jag hade LCHF-butikens redning men det går ju även att ha vanlig redning typ maizena/idealmjöl/mjöl)
1. Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken.
2. Stek kycklingen i smör i en stekpanna tills det får färg, lägg i korven när det nästan är klart. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i smör och lägg över i grytan.
3. Rör i vatten, smulad buljongtärning, tomatkross, peppar, vinäger och persilja.
4. Låt såsen koka 4-5 minuter. Rör i redning. Låt allt koka ytterligare 1 minut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar