fredag 24 januari 2014

Mustig kycklinggryta

Hade en hel del kyckling hemma som behövde göras åt. Gjorde då lunchlådor till min sambo. Kycklinggryta går ju alltid hem. Betyget enligt honom var…. ”Mycket god!”


Lagom till 3-4 portioner:
500g kyckling
100g korv (jag hade en liknande Onsalakorv)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor (eller motsvarande vitlökspulver)
3 dl vatten
1½ dl tomatkross
1 hönsbuljongtärning
½dl balsamvinäger
2 msk persilja
Svartpeppar
Redning (jag hade LCHF-butikens redning men det går ju även att ha vanlig redning typ maizena/idealmjöl/mjöl)

1. Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken.
2. Stek kycklingen i smör i en stekpanna tills det får färg, lägg i korven när det nästan är klart. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i smör och lägg över i grytan.
3. Rör i vatten, smulad buljongtärning, tomatkross, peppar, vinäger och persilja.
4. Låt såsen koka 4-5 minuter. Rör i redning. Låt allt koka ytterligare 1 minut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar