Har gjort några galet
goda kladdkakebollar. Ursprungsreceptet är egentligen med helt vanligt
kladdkakedeg men jag gjorde min paleokladdkaka som bas istället.
Kladdkakebollar LCHF
100g philadelphia
200g mörk choklad
70%
Garnering
Först gjorde jag
kladdkakan. Lät stå i kylen under natten för att stelna.
Sedan bröt jag ner
kladdkakan i bitar tillsammans med philadelphia i en köksmaskin och körde tills
det blivit en jämn smet/deg. Lät sedan smeten stå i kylen/frysen ett tag så att
den inte skulle vara alltför kladdig, annars är det nästan omöjligt att göra
bollar.
Efter det rullade
jag bollar och ställde i frysen så dom blev stela och kalla.
Bollarna rullade
därefter i smält choklad och sedan i garnering. Bäst blir om man använder
bakchoklad men jag testade även med ”vanlig” choklad och det går också.
Som garnering är det
bara att använda fantasin. Jag hade kokos, färgad kokos, nopareille (dock inte
så LCHF…) och krossade hasselnötter. Min favorit blev hasselnötsbollarna!
Bollarna förvaras
sedan i kylen eller frysen.
Ett riktigt bra tips
är att lägga garneringen i en plastburk lägga i bollen. På med locket och rulla
runt. Blir helt kladdfritt och perfekt resultat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar