måndag 22 december 2014

Pepparkakor LCHF

I helgen gjorde en sats pepparkakor. Eller rättare sagt två stk men den första råkade ligga kvar i ugnen när jag satte igång den för att rosta hasselnötter. Kan säga att 225grader varmluftsugn inte är att rekommendera till pepparkakor....

I vilket fall. Dessa skulle användas som botten till en kaka så jag lade inte så mycket kärlek i att göra fina former.

Vet att dessa redan finns på bloggen men såhär i juletider tåls de ju att upprepas. 


Ingredienser:
• 30 gram smör
• 1 ½ dl mandelmjöl
• 2/3 msk kokosmjöl
• 2 ½ msk stevia strö
• 2 tsk pepparkakskryddor

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en liten bunke. Tillsätt rumsvarmt smör och blanda väl (gärna med händerna)
Låt gärna degen stå och vila i kyl i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 150 grader.
Antingen kvalar man ut degen mellan två bakplåtspapper och tar ut formar eller så gör man det enkelt för sig och bara skär degen i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar