lördag 27 december 2014

Saffranscheesecake på chokladbotten

Pepparkakorna jag gjorde häromdagen var till botten av denna cheesecake. Botten på denna kaka blev godisgod. Jag tycker inte något vidare om saffran i bakverk så jag föredrar "vanlig" cheesecake men gillar man saffran så är den nog en höjdare.


400g philedelphia
250g kesella 10%
2dl vispgrädde
0,5dl sukrin melis
0,5dl stevia sötströ
100g mörk choklad
1 sats LCHF-pepparkakor
50g smör
1msk vatten
2 blad gelatin
1pkt saffran (som man kan hoppa över om man som jag inte gillar det)

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Ta upp dem och värm dem försiktigt med vattnet. Låt svalna.
2. Klä botten på en form med löstagbar kant.
3. Smula sönder pepparkakan. Smält chokladen i smöret och blanda med kaksmulorna. Bred ut blandningen på botten av formen. Ställ i kylen/frysen
4. Vispa färskost med kesella, sukrinmelis och steviaströ. Vispa grädden. Vänd ner grädde och saffransblandningen i färskostsmeten. Blanda väl och bred ut över chokladbotten. 
5. Ställ i frysen några timmar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar