Gjorde även denna saffranskladdkaka till juldagsfikat häromdagen. Och om man gillar saffran så är det en riktigt krämig och fin kaka. Och enkel och snabb att göra. Jag ska testa att blanda ner kakao nästa gång istället. Det kan nog bli riktigt gott! Jag har fortfarande kaka kvar. Denna tänkte jag göra lite kladdkakebollar på. Det kan nog bli riktigt bra!
Kladdkaka:
125 gram
smör
3 msk stevia
1 dl grädde
4 ägg
1 pkt saffran 0,5 g
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
Valnötsgrädde:
2dl grädde
1dl valnötter
1krm vaniljpulver
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Ta i saffran och sötning i smöret, blanda
också ner grädden. Blanda detta väl. Vispa kraftigt ner äggen med handvisp.
Blanda kokosmjöl och mandelmjöl och vispa ner det väl. Häll upp i en smord och
pofiberbröad rund form ca 22
cm i diameter, eller kläm fast ett bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i ca 10-14 min, vakta kakan, den ska vara ”dallrig” ca 3 cm och in från kanten. Ställ
svalt och låt sätta sig.
Servera med valnötsgrädde.
Vispa ca 2 dl
grädde, strö i vaniljpulver och hacka ner valnötter. Servera med kladdkakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar