Gjorde en efterrätt lite snabbt i reklampauserna.. Smaken blev väldigt god, smälte i munnen men var lite yoghurtaktig i konsistensen. Berodde nog på att jag hade helt tinade jordgubbar som var ganska vattniga, nästa gång ska jag använda färska eller halvtinade. Tror även att denna är riktigt god att att frysa den så det blir mer cheesecakeglass. Receptet hittade jag här.
Cheesecake i glas
2 (ganska rejäla) portioner
Mandelcrunch:
30g smör
1dl mandelmjöl
1msk stevia strö
100g philadelphia
1dl turkisk yoghurt
2msk stevia strö
1 dl halvtinade jordgubbar
en skvätt fun light (kan uteslutas)
Smält smöret och blanda med mandelmjölet och ev sötning. Bred ut på
bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 175 grader i 7-8 minuter. (Jag hade inne crunchet ca 15 minuter) Degen
ska få färg utan att bli bränd. Ta ut och låt svalna, smula sönder till
kaksmulor.
Vispa yoghurt och philadelphia med sötning, vispa ner jordgubbarna, allt ska bli en slät smet.
Varva krämen med kaksmulorna i ett glas och toppa med färska jordgubbar och lite crunch!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar