onsdag 26 december 2012

Frozen strawberry cheesecake

Kvällens efterrätt gick inte av för hackor! Gjorde en variant av cheesecake i glas som jag bloggat om tidigare fast ändrade lite och frös in den. Rätten blev om möjligt ännu godare än sist! Tog kvarg istället för yoghurt vilket gick precis lika bra!



Frozen strawberry cheesecake
2 stora eller 4 mindre portioner

Mandelcrunch:
30g smör
1dl mandelmjöl
1msk stevia strö

100g philadelphia
1dl kvarg eller kesella
2msk stevia strö
2 dl halvtinade jordgubbar
1 tsk fun light (kan uteslutas)

Smält smöret och blanda med mandelmjölet och stevia. Bred ut på bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 200 grader i 15-20 min,  Degen ska få färg utan att bli bränd. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor.

Vispa yoghurt och philadelphia med sötning, vispa ner jordgubbarna, allt ska bli en slät smet.
Varva krämen med kaksmulorna i ett glas. Ställ in i frysen i minst en timma. Låt tina en stund före servering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar