Innan jul bakade jag pepparkakor som det fortfarande fanns kvar av som jag tyckte var perfekt att använda till en pepparkakscheesecake. Tog ett "vanligt" cheesecakerecept som jag ändrade om så det blev LC. Den blev vansinnigt god! Tror ingen skulle kunna tippa på att den knappt innehåller några kolhydrater alls. Denna hamnar definitivt på listan bland mina bästa recept!!
Pepparkakscheesecake
50g smör
100g LCHF-pepparkakor RECEPT
2 ägg
1 dl stevia strö
120g philadelphiaost
2 dl grädde
1krm vaniljpulver
1 krm salt
1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i
vitorna).
2. Vispa äggulor, stevia strö poröst i en bunke och rör ner
philadelphiaosten.
3. Vispa grädden och vaniljpulvret fluffigt och vänd ner den i smeten.
4. Vispa äggvitorna och saltet till ett hårt skum och vänd försiktigt ner
dem i smeten.
5. Krossa pepparkakorna fint i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och
krossa med en kavel.
6. Smält smöret och rör ihop med de krossade pepparkakorna och platta ut i
en form med löstagbar botten.
7. Häll i smeten i formen
8. Frys i minst 6 timmar
9. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
10. Garnera gärna med bär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar