Jennifer fick Katrin Zytomierskas nya bok "sött och annat gott" i julklapp. Jag va snabb på att låna den och kopiera några recept. Först ut att testas blev chokladbiskiver. De var enkla att göra och va relativt lika "vanliga" biskvier i smaken. När jag gör dem nästa gång kommer jag dock byta ut sukrin melis mot stevia strö då jag gillar det bättre i smaken. Ursprungsreceptet är egentligen dubbelt mot nedan men jag tyckte att halva räckte.
Chokladbiskvier 12st
Botten:
1,5dl mandelmjöl
1,5 msk grädde
2msk sukrin melis
1,5 äggvita
Fyllning:
100g rumstempererat smör
1tsk kakao
2,5 msk sukrin melis
½tsk vaniljpulver
1 äggula
Topping:
50g mörk choklad (jag hade Marabou 86%)
Sätt ugnen på 200grader.
Vispa ihop mandelmjöl, grädde, sukrin melis och äggvita. Klicka ut 12 högar på ett bakplåtspapper och platta till dem lite. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna och vänd på dem.
Rör samman smöret, kakaon, sukrin melis, vaniljpulver och äggula till en jämn smet med en elvisp. Bred smörkrämen på kakorna och låt stå i kylen i minst 1 timma.
Smält chokladen över vattenbad och doppa kakorna i chokladen. Förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar