torsdag 27 december 2012

Mejerifria Tortillabröd/Wraps

Ikväll tänkte jag göra lite wraps till kvällsmat, antingen om det blir kycklingwraps eller om vi äter det som tacos. Har i vilket fall som helst förberett tortillabröden så jag slipper så med det sen. De r inte speciellt svåra att göra men tar sin lilla tid. Har gjort många olika varianter på tortillabröd/wraps men detta är min absoluta favorit, både när det gäller smak och konsistens. 



Tortillabröd/wraps 4st
4 ägg
1 dl vatten 

0,5 dl fiberhusk
2 msk kokosnötmjöl
1-2 tsk salt


Så här gör Du:
1. Vispa ihop ägg och vatten/majonnäs
2. Tillsätt fiberhusk, kokosnötmjöl och salt. Blanda väl till en klumpfri smet.
3. Låt stå och svälla i 10 minuter. Under tiden sätt ugnen på 120 grader.
4. Blanda degen en gång till efter den stått och svällt i 10 minuter.
5. Dela degklumpen i 2 delar. Kavla ut varje del tunt mellan två oljade bakplåtspapper i bakplåtens storlek. Försök att kavla tunt!
6. Baka brödet en plåt i taget med bakpapper på i 10 minuter.
7. Låt svalna lite och dra bort försiktigt bakpapperet som är ovanför och dra försiktigt från andra papperet. Skär tortillabrödet i bitar till önskad storlek, antingen runda eller rektangulära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar